„Safari“. Populiarioji naršyklė mobiliuosiuose „Apple“ įrenginiuose iš išvaizdos beveik nepasikeitė. Tačiau jos atnaujinimai – ypač naudingi. Vienas iš svarbesnių yra „iCloud Tabs“, leisiantis sinchronizuoti atvertus interneto tinklalapius tarp asmeninio kompiuterio ir „iOS“ įrenginio. Tai ypač pravartu, kai norėsime pasižiūrėti nuotraukas didesnį ekraną turinčiame kompiuteryje.

Kaip skelbia „Apple“, vartotojai galės kelti į nemažą skaičių svetainių nuotraukas tiesiai iš nuotraukų albumo, ką iki šiol padaryti buvo neįmanoma. Taip pat, nuo šiol bus galima išsisaugoti įvairių tinklalapių straipsnius ar naujienas ir skaityti juos net tada, kai nėra interneto ryšio.

„Bluetooth“. Nors tai ir menkas, tačiau labai į akis krentantis atnaujinimas. Vos įjungus nustatymų aplikaciją, šmėžteli į pagrindinį langą atkeltas „Bluetooth“ ryšio įjungimo mygtukas, tiesiai po Wi-Fi ryšio nustatymais. Iki šiol, „iOS 5“ ir senesnių versijų vartotojai turėdavo keliauti į nustatymų aplikaciją, tuomet rinktis „General“, vėliau – „Bluetooth“ ir tik tada jie pasiekdavo „Bluetooth“ ryšio įjungimo funkciją.

Žemėlapiai. iTouch.lt ilgai rašė apie gandus, jog „iOS 6“ bus visiškai atsisakyta „Gogle“ žemėlapių. Vietoje jų „Apple“ sukūrė savo žemėlapių sistemą. Tačiau „Apple“, regis, labiau prisidėjo prie 3D žemėlapių kūrimo, o įprastų žemėlapių kūrimą patikėjo visame pasaulyje gerai žinomai GPS ryšio prietaisų gamintojai „TomTom“. Būtent ši kompanija, kaip matosi naujoje žemėlapių aplikacijoje, ir yra pagrindinė naujos sistemos bendraautorė.

Bet neverta pamiršti ir „Apple“. Per mažiau nei metus įsigytos trys kompanijos, su kuriomis dirbant buvo pasiektas beveik idealus 3D žemėlapių atvaizdavimo formatas. Tiesa, kol kas 3D žemėlapiais galės mėgautis tik „iPhone 4S“, „iPad 2“ ir naujojo „iPad“ vartotojai.

Privatumas. Metų pradžioje nuvilnijęs skandalas dėl „iPhone“ vartotojų renkamų adresatų kontaktų privertė kompaniją susimąstyti. To rezultatas – papildoma privatumo sekcija nustatymuose. Nuo šiol vartotojai čia užėję išvys sąrašą aplikacijų, kurios reikalauja vartotojo adresatų kontaktų. O čia bus jau vartotojo asmeninis reikalas, ar leisti toms aplikacijoms naudotis jo adresų knygutės duomenimis...

Muzika. Nuo pat 2007-ųjų, kuomet buvo išleistas pirmasis „iPhone“, muzikos aplikacijos išvaizda beveik nesikeitė. Ne, ji netapo negraži, tiesiog paseno. Ir „Apple“ čia pasistengė iš peties – nedaug, bet stipriai. Vos įjungus aplikaciją akyse pasirodo akiai miela šviesiai pilka spalva. Tiek meniu juosta, tiek kūrinių, atlikėjų bei albumų sąrašai yra šviesiai pilkos spalvos.

Pats muzikos grotuvas patapo juodas. Iki šiol jis taip pat buvo juodas, tačiau turėjo šviesių atspalvių. Dabar jie dingo.

Žadintuvas. Pagaliau! Nuo šiol pabusti rytais bus galima ne tik su seno automobilio ar varpelio garsais, bet ir mėgstama daina tiesiai iš „iPod“ aplikacijos. „iOS 6“ nuo šiol leis vartotojams rinktis norimą kūrinį, nustatyti jo grojimo pradžią ir mėgautis patinkančios dainos garsu ryte.

„Siri“. Išskirtinė „iPhone 4S“ funkcija – balso agentas „Siri“ – atkeliauja ir į naująjį „iPad“. Kol kas jos neišmėginome, tačiau jau artimiausiu metu tai padarysime ir pasidalinsime savo įžvalgomis.

Dalinimasis nuotraukomis. Tai vienas iš labiausia mums patinkančių atnaujinimų. Iki šiol, dalintis nuotraukomis galima buvo trumpųjų žinučių tarnyboje „Twitter“ arba elektroniniu paštu. Tačiau nuo šiol tai galima bus daryti ypač patogiai. „iOS 6“ leis vartotojams dalintis turiniu soc. tinkle „Facebook“ ir kitose populiariausiose platformose tiesiai iš nuotraukų aplikacijos.