Ieškinys Kalifornijos apygardos teismui San Jose mieste pateiktas antradienį, o trečiadienį apie jį paskelbė vienas žinomiausių patentinės teisės tema rašančių tinklaraštininkų Florianas Muelleris.

Ieškinyje „Apple“ reikalauja teismo prijungti naująjį telefoną prie jau esamo skundo dėl „Samsung Nexus“, kurį P. Korėjos bendrovė kūrė kartu su „Google“.

„Apple“ sugebėjo gauti „Galaxy S III“ telefoną, parduotą Jungtinėje Karalystėje ir nustatė, kad šis įrenginys aiškiai pažeidžia bent du „Apple“ priklausančius patentus tokiu pačiu būdu, kaip ir „Galaxy Nexus“, - rašoma „Apple“ ieškinyje.

„Apple“ tvirtina, kad naujasis telefonas, kuriuo JAV teritorijoje oficialiai dar neprekiaujama, bet kuris jau pateko ant Australijos parduotuvių lentynų, galėtų padaryti „nepataisomos žalos“ ir citavo spaudos pranešimus, kuriuose teigiama, kad išankstinės prekybos būdu jau parduoti 9 mln. tokių įrenginių.

Anksčiau „Apple“ jau yra padavę „Samsung“ į teismą dėl telefonų „įžūlaus kopijavimo“, o „Samsung“ atsakė priešiniu ieškiniu. Praėjusiį mėnesį abiems bendrovėms nurodyta susitarti tarpusavy.

„Apple“ bandymai sutrukdyti pardavinėti „Galaxy Tab“ Australijoje baigėsi nesėkme.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)