Trys naujieji telefonai – „Nokia Asha 305“, „Nokia Asha 306“ ir „Nokia Asha 311“ – praplės „Asha“ telefonų šeimą, kurios pirmieji modeliai buvo pristatyti 2011 m. spalį. Šiandien 130 šalių jau galima įsigyti 10 skirtingų „Asha“ modelių, kurie daugiausia skirti jaunimui ir socialiems vartotojams.

Naujieji mobilieji telefonai savo galimybėmis ir parametrais prilygsta išmaniesiems telefonams. „Asha Touch“ pasižymi tuo, kad padeda išvengti didelių išlaidų mobiliajam internetui telefone bei užtikrina ilgą baterijos veikimą. „Nokia Asha 305“, „Asha 306“ ir „Asha 311“ taip pat turi iš esmės atnaujintą vartotojo sąsają, kuri yra patogi ir pritaikyta telefonams su lietimui jautriu ekranu. Naujieji telefonai valdomi piršto brūkštelėjimu (angl. swipe) – tai itin natūralus ir intuityvus valdymas, kurį „Asha“ modeliai paveldėjo iš telefono-flagmano „Nokia N9“.

"Nokia Asha 311"
„Pristatydami „Asha Touch“ telefonus žengiame arčiau tikslo suteikti prieigą prie interneto dar vienam milijardui vartotojų, – sakė Mary T. McDowell, „Nokia“ vykdomoji viceprezidentė mobiliesiems telefonams. – Šie telefonai turi tai, ką labiausiai vertina miestų gyventojai, jaunimas – dailią išvaizdą, intuityvų valdymą, mažą kainą ir galimybę prisijungti prie interneto, bendrauti su draugais, pramogauti, naudotis interneto aplikacijomis ir pasiekti įvairų aktualų turinį.”

„Nokia Asha 311“ yra itin spartus įrenginys su lietimui jautriu (capacitive tipo) ekranu. Po šio modelio korpusu slypi galingas 1 gigaherco (GHz) procesorius. Tuo tarpu „Nokia Asha 305“ išsiskiria tuo, kad yra nebrangus telefonas ir talpina dvi SIM korteles. Mažiausioji sesuo – „Nokia Asha 306“ – yra pigiausias „Nokia“ telefonas su belaidžio ryšio (Wi-Fi) funkcija.

Puikus įrenginys greitam, nebrangiam mobiliajam internetui ir žaidimams

Visuose naujuosiuose įrenginiuose įdiegta interneto naršyklė „Nokia Browser 2.0“, kuri naudoja debesies technologijas, kad suspaustų ir sumažintų duomenų srautą net iki 90 procentų. Tai reiškia, kad internetas telefone veiks greičiau, o sąskaitos bus mažesnės. „Nokia naršyklė“ („Nokia Browser 2.0“) tinklalapius įkelia 3 kartus greičiau ne įprastos naršyklės. Dėl to vartotojai taip pat turės didesnę laisvę parsisiųsti įvairias interneto aplikacijas, kurių pasiūla – didesnė nei 10 tūkstančių.

"Nokia Asha 306"
„Asha“ serija patraukli ir programėlių kūrėjams, ir vartotojams. Iš „Nokia Parduotuvės“ įvairios programėlės jau buvo parsiųstos daugiau nei 5 milijardus kartų. Nuo šių metų sausio iki balandžio mėnesio 42 proc. parsisiuntimų iš „Nokia Parduotuvės“ sudaro atsisiuntimai į „Asha“ modelius ar kitus „Nokia“ telefonus su „Java“ sistema. Palyginimui, prieš metus ši proporcija siekė vos 10 procentų. Be to, net 410-ties „Nokia“ programėlių kūrėjų programėlės buvo parsiųstos daugiau nei 1 mln. kartų, o „India Games“ ir „Pico Brothers“ ką tik peržengė 100 mln. atsisiuntimų ribą.

Naujieji „Nokia Asha 305“, „Asha 306“ ir „Asha 311“ taip pat yra pritaikyti pramogoms. Naujųjų modelių pirkėjai gaus išskirtinę dovaną – galimybę nemokamai parsisiųsti 40 „Electronic Arts“ (EA) kompanijos sukurtų žaidimų. Tai ir veiksmo, ir sporto ir arcade tipo (žaidimų automatų žaidimai, perkelti į kompiuterį) žaidimai, tarp kurių yra „Tetris“, „Bejeweled“, „Need for Speed: The Run“ ir „Fifa 2012“. „Nokia Asha 311“ taip pat turi iš anksto įdiegtą „Angry Birds“ žaidimą su 15 lygių.

„Nokia Asha 305“, „Asha 306“ ir „Asha 311“ Lietuvoje pasirodys dar šią vasarą ir turėtų kainuoti atitinkamai apie 300 Lt., 350 Lt. ir 450 litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)