IP adresas identifikuoja tik vietą, kurioje gali būti bet koks kiekis prie interneto prijungiamų įrenginių – lygiai, kaip skambinant vienu telefono numeriu gali skambėti daug telefonų, pareiškė JAV magistrato teisėjas Gary R. Brownas iš Niujorko rytų apygardos teismo.

„Dėl to tikimybė identifikuoti tam tikro IP adreso, kuris atliko konkrečią kompiuterio funkciją – byloje minimas neteisėtas pornografinio turinio filmo atsiuntimas – savininką nėra didesnė, nei, tarkim, tikimybė identifikuoti iš kažkurio konkretaus telefono numerio paskambinusį asmenį pagal tai, kuris žmogus už tą telefono numerį moka“, - savo sprendime rašė teisėjas.

G.R. Brownas rekomendavo, kad byla, kurioje neidentifikuoti atsakovai kaltinami neteisėtai atsisiuntę filmų su turiniu suaugusiems, būtų nutraukta, nes asmuo, kurį galima susieti su tam tikru IP adresu, nebūtinai yra tikrasis atsakovas.

„Dauguma, jeigu ne visi, IP adresų iš tikrųjų yra priskirti belaidžiam maršrutizatoriui ar kitam tinklo įrenginiu, o tai reiškia, kad nors interneto paslaugų teikėjas gali pateikti paslaugą užsisakiusio asmens vardą, numanomas teisių pažeidėjas gali būti jo šeimos narys, jo samdomas darbuotojas, jo svečias ar praeivis, neteisėtai prisijungęs prie tinklo“, - tvirtina teisėjas.

Toks teismo sprendimas gali tapti rimta kliūtimi ir bendrovei „Voltage Pictures“, sukūrusiai filmą „The Hurt Locker“ („Išminuotojų būrys“) bylinėtis su 2500 „BitTorrent“ vartotojų, kurie esą nelegaliai atsisiuntė šį Oskaro apdovanojimą pelniusį filmą. Kino studija tvirtina, kad dėl piratavimo internete prarado milijonus dolerių pelno ir tikėjosi, kad interneto paslaugų teikėjai padės nustatyti numanomų filmų skleidėjų tapatybes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)