Sausio 6-9 dienomis vyksiančioje parodoje ketinama pristatyti naujausias technologijas ir prietaisus, vėliau pasirodysiančius parduotuvių lentynose. Šiemetinėje CES bus pristatyta apie 50 tūkst. naujų produktų.

Pavyzdžiui, "Microsoft" valdybos pirmininkas Billas Gatesas, kuris trečiadienį pasakys svarbiausią kalbą prieš prasidedant parodai, pateiks informacijos apie naujausios kartos žaidimų kompiuterį "Xbox".

Šiemet parodoje didžiausias dėmesys bus skiriamas technologijoms, kurios vartotojams leis bet kur ir bet kada išsaugoti, klausyti ir žiūrėti garso ir vaizdo turinį.

Tikimasi, jog didžiulėje parodoje apsilankys apie 120 tūkst. žmonių. Lankytojai galės susipažinti su naujausiomis skaitmeninio vaizdo, duomenų išsaugojimo, bevielio ryšio, žaidimų ir plačiajuosčio interneto technologijomis ar pamatyti plonesnius plokščiaekrenius televizorius.

Be to, renginyje kalbas sakys svarbiausių IT bendrovių, tarp jų "Intel", "Microsoft" ir "Hewlett Packard", atstovai.

"Šiais metais ir vėl bus kalbama apie įvairiausias skaitmenines technologijas bei tai, kaip jos keičia produktus ir būdus, kuriais vartotojai šiuos produktus naudoja, - sakė Jeffas Josephas iš Buitinės elektronikos asociacijos (CEA). - Tai susiję su pritaikymu asmeniniams poreikiams - tuo, kaip paėmus MP3 grotuvą kurti savus kūrinių sąrašus, kada tik ir ką tik nori žiūrėti skaitmeniniu vaizdo grotuvu bei nebepriklausyti nuo transliuotojų užgaidų".

Remiantis duomenimis, kuriuos antradienį paskelbė parodą organizuojanti CEA, buitinės elektronikos sektoriui 2004-ieji buvo itin sėkmingi metai. Jungtinėse Valstijose buvo užfiksuotas rekordinis rinkos augimas. Pernai, palyginti su 2003 metais, šių elektronikos prietaisų pardavimai išaugo beveik 11 proc.

CEA analitikai prognozuoja, kad ši tendencija tęsis, mat 11 proc. prieaugio tikimasi ir 2005 metais.

Pernai sparčiausia plėtra buvo užfiksuota skaitmeninių universalių diskų (DVD), skystųjų kristalų monitorių, skaitmeninių vaizdo grotuvų ir nešiojamų muzikos grotuvų technologijų rinkose.

Anot J.Josepho , sekant "Apple" muzikos grotuvo "iPod" pavyzdžiu, daug dėmesio turėtų būti skiriama prietaisų dizainui ir naudojimo patogumui - savybėms, kurios padėtų pritraukti daugiau vartotojų.

CEA atkreipia dėmesį į tris svarbiausias sektoriaus tendencijas.

Pirma, ir toliau turėtų augti vaizdo žaidimų rinka, ypač su nešiojamais prietaisais susijęs jos segmentas. Esą turėtų pavykti pritraukti įvairesnių vartotojų, tarp jų moteris. Žaidimų kompiuterių pardavimai pastaruoju metu mažėja, tačiau juos gali padidinti naujos kartos prietaisai.

Antra, kadangi virš 52 proc. JAV namų ūkių turi namų tinklus, CEA prognozuoja, kad labiau išplis kietųjų diskų sistemos, leidžiančios išsaugoti ir įvairiais prietaisais žiūrėti ir klausyti tūkstančius fotografijų bei vaizdo ir garso įrašų.

Pagaliau 2005 metais turėtų išpopuliarėti nešiojami prietaisai, atliekantys mobiliųjų telefonų bei vaizdo ir muzikos grotuvų funkcijas. Šią tendenciją skatins didesnė turinio ir paslaugų pasiūla, leisianti vartotojams bet kur žiūrėti filmus ir televiziją ar klausytis muzikos. Dėl to, pasak CEA, paklausios turėtų būti ir informacijos išsaugojimo technologijos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją