Gruodžio 24 dieną Panevėžio miesto ekonominė policija atliko patikrinimą kompanijos „Elektromarkt“ salone Panevėžyje. Nustatyta, kad viename iš didžiausių prekybos buities technika tinklų Lietuvoje buvo parduodama kompiuterinė įranga su įdiegtomis nelicencijuotomis programų kopijomis. Iš salono konfiskuotame kompiuteryje aptiktos neteisėtai naudotos „Microsoft“ programos, kurių vertė – daugiau kaip 2000 Lt.

Gruodžio 21 dieną kriminalinė policija patikrino Vilniuje įsikūrusį kompiuterinės įrangos saloną „Eurokompiuteriai“. Salone buvo parduotas kompiuteris, kuriame rasta neteisėtų „Microsoft“ programų kopijų. Jos įvertintos beveik 1,5 tūkst. Lt.

Dėl šių nelegalios programinės įrangos įdiegimo ir platinimo atvejų atliekami tyrimai.

2004 metais Lietuvoje iš viso įvykdyta 16 patikrinimų, kurių metu išaiškinti nelegalios programinės įrangos platintojai. Per patikrinimus buvo rasta bei konfiskuota nelicencijuotų kompiuterių programų kopijų už daugiau kaip 310 tūkst. Lt.

Dažniausiai pažeidėjai neteisėtai platino „Microsoft“, „Adobe“, „Symantec“ bei „Autodesk“ programinę įrangą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją