Lietuvos informacinių technologijų įmonių vadovai supažindino moksleivius su karjeros planavimu technologijų rinkoje, pristatė IT srities specialistų poreikio augimo tendencijas bei pasidalino asmenine patirtimi, nuo ko pradėti kurti verslą šioje srityje. „Net 50 proc. TOP pasaulio profesijų 2020 metais sudarys IT srities ekspertai: kompiuterinės, programinės įrangos ir web programuotojai, duomenų bazių administratoriai, kompiuterinių sistemų analitikai, - teigė Giedrius Dzekunskas, „Barclays” Technologijų Centro vadovas. Strategic Staffing Solutions International projektų vadovė teigė, kad šiuo metu Lietuvos rinkoje labiausiai trūksta JAVA programuotojų ir profesionalių tinklų specialistų. Technologijų darbo rinkoje labai laukiama ir merginų. Šiuo metu jų skaičius siekia tik apie 16 proc., tačiau tyrimai ir apklausos rodo, kad jos dažniausiai yra puikios projektų vadovės, testavimo, web dizaino, IT ! rinkodaros ar mokymų specialistės.

„Šiuolaikinėje visuomenėje, norint išlaikyti paklausą darbo rinkoje, reikalinga augti kartu su kompiuterinėmis technologijomis. Džiaugiamės, kad jaunimas domisi perspektyviomis specialybėmis ir siekia kurti savo ateitį dar būdami mokykloje. Šis pasiekimas atskleidžia „E.įgūdžių savaitės 2012” naudą jaunimo švietimui. Ir toliau skatinsime moksleivius gilinti kompiuterinio raštingumo žinias, domėtis technologijų teikiamomis galimybėmis, kurios bus reikalingos pabaigus mokslus ir planuojant savo karjerą”, - teigia asociacijos „Infobalt” ES reikalų vadovė Vilma Misiukonienė.

„E.įgūdžių savaitės 2012” iniciatyvos metu vyksta ir daugiau įvairių renginių bei konkursų moksleiviams. Žygimantas Stakėnas „e.Pamokos” metu pakvietė moksleivius domėtis IT technologijomis ir dalyvauti geriausios IT idėjos video konkurse. Moksleiviai turi sukurti iki 90 sekundžių video pristatymą, kaip technologijos pakeis jų gyvenimą ir iki balandžio 10 d. pateikti savo siūlymus socialiniame tinkle „Facebook”. Inovatyviausių idėjų autoriai bus apdovanoti naujais išmaniaisiais telefonais.

Šios savaitės iniciatyva siekiama mažinti jaunimo nedarbą ir didinti paklausių specialybių pasirinkimą. Jaunų žmonių tobulėjimas užtikrins ekonomikos augimą bei pažangių sprendimų kūrimą versle.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją