Galima pakankamai tiksliai spėti, jog dauguma mūsų šią galimybę visgi išmėgintų. Tačiau, portalo „Wired“ duomenimis, operacinės sistemos „Linux“ kūrėjas Linusas Torvaldsas tokio pasiūlymo atsisakė.

„Wired“ duomenimis, galimybė įsidarbinti kompanijoje „Apple“ Linusui Torvaldsui buvo atsiradusi prieš daugiau kaip dešimtmetį, ir asmeninį pasiūlymą jis gavo ne iš ko kito, o tiesiogiai iš paties tuometinio kompanijos vadovo Steve'o Jobso. Techniniu požiūriu jam būtų tekę dirbti su „MacOS“ skirta „Unix“ modifikacija. Vienintelis bet - pasiūlymas būtų galiojęs tik tuo atveju, jei Linusas būtų atsisakęs visų savo darbų su operacine sistema „Linux“.

„Unix“, siekiant įgyti didžiausią naudotojų bazę – tai buvo kabliukas", - kalbėjo Linusas portalui „Wired“. „Jis [Steve'as Jobsas] norėjo, kad aš dirbčiau „Apple“, darydamas su „Linux“ nesisiejančius darbus... Aš pasakiau ne“.

Gali būti, jog pasiūlymas nebuvo pakankamai įtikinamas ar tiesiog pateiktas ne tam žmogui. 2000-ais metais, kai šis pokalbis įvyko, dar nebuvo pasirodęs „iPod“, nebuvo „iPhone“ ir „iPad“ - pagrindinių „Apple“ kozirių, kuriais kompanija „žongliruoja“ šiandieninėje rinkoje. Tada naujausias produktas buvo „Bondi Blue iMac“, o taip pat buvo ruošiamasi „Mac OS X“ išleidimui (2001 kovą); ši operacinė sistema rėmėsi „NeXT“ sukurtomis technologijomis. L. Torvaldsas nebuvo „Mac OS“ fanas, tad tuo metu apsisprendimas buvo lengvas - atmesti bet kokį darbą, reikalaujantį atsisakyti atvirojo kodo (open source) idealų.

Remiantis „Wired“ straipsniu, L. Torvaldso ir S. Jobso požiūris į technines detales buvo ganėtinai panašus, tad ilgainiui jiems gal net būtų pavykę labai neblogai bendradarbiauti. Tačiau abu jie turėjo skirtingus požiūrius į kompiuterių industriją, tad, įvertinant jų atsidavimą savo idėjoms, bendras darbas veikiausiai nebūtų ilgai trukęs. Yra nemažai sakančių, jog L. Torvaldsas buvo tiesiog bukas, kad nepriėmė S. Jobso pasiūlymo; tačiau į tai galima pažvelgti ir kitu kampu: ar S. Jobsas būtų sutikęs dirbti organizacijoje „Linux Foundation“, jei jam būtų tekę atsisakyti visko, ką sukūrė kompanijoje „Apple“?