Būtent operacinė sistema labiausiai ir išskiria „HTC Titan“ iš, atrodytų, beribės bemaž vienodai atrodančių išmaniųjų telefonų jūros, nors ir pats telefonas toje „beribėje jūroje“ tikrai nėra maža prie dugno plaukiojanti žuvelė: kaip ir dera flagmanui (bent jau telefonų su „Windows Phone“ linijoje), jis yra didelis ir santykinai sunkus, bet neperžengiantis patogumo laikyti rankoje ribos (matmenys 131,5 x 70,7 x 9,9 mm, svoris 160 g, ekrano įstrižainė 4,7 colio), korpusas atrodo solidžiai, galinė sienelė pagaminta iš metalo.

Beje, dėl ekrano: nors jo įstrižainė yra iš tiesų didelė, raiška yra 480 x 800, o tai reiškia, kad taškų tankis yra ganėtinai menkas, vos 198 colyje. Dėl to plika akimi galima įžiūrėti kai kurių linijų kampuotumą. Bet tik labai pasistengus.

Procesoriaus atžvilgiu „Titanas“ gal ir neatrodo įspūdingai – jame tėra vieno branduolio 1,5 GHz, bet tuo metu, kai jis buvo pristatytas (2011 m. rugsėjo pradžioje), telefonų su šia operacine sistema ir dviejų branduolių procesoriais apskritai nebuvo ir iki šiol nėra, mat „Windows Phone“ kol kas nepalaiko įrenginių su dviem procesoriais, o „Titanas“ tuomet tapo spartos lyderiu telefonų su „Windows Phone“ kategorijoje.

Šiek tiek nesmagumo kelia tai, kad telefone nėra lizdo papildomai atminties kortelei, bet kita vertus, jo vidinė atmintis yra gana nemaža - 16 GB, be to, yra galimybė naudotis „SkyDrive“ duomenų talpykla „debesyje“ - joje telpa dar 25 GB duomenų.

Įsijungus telefoną pirmiausia į akis krenta „Mango“ vartotojo sąsajos išskirtinumas: visos programėlės suorganizuotos ne mažomis piktogramomis, o ekraną užpildančiais kvadratais (kortelėmis). Ar tai yra privalumas, ar trūkumas – sunku pasakyti, bet akivaizdu, kad tai suteikia išskirtinumo lyginant su bet kuria konkuruojančia sistema, o ir tvarkos bei reikalingų programėlių suradimo požiūriu toks vaizdavimo būdas nėra prastas: nors atskiros kortelės užima vidutiniškai aštuntadalį ekrano ir dažniausiai reikia „scrollinti“ aukštyn ar žemyn ieškant to, kas reikalinga, bet lygiai taip pat dėl kortelių dydžio sunku praleisti tai, ko ieškote ir bergždžiai stumdyti vaizdą aukštyn bei žemyn.

Gana įdomi naujosios operacinės sistemos savybė – gilus „Facebook“ integravimas: labai smagiai atrodo nuolat besimainančios „Facebook“ draugų nuotraukos pagrindiniame telefono lange, o dideliame kvadrate vietos pakanka net devynių draugų nuotraukoms. Ir pats „Facebook“ naudojimas šiuo telefonu yra galbūt netgi smagesnis nei įprastinėje asmeninio kompiuterio naršyklės aplinkoje.

Elektroninio pašto programa paruošta taip, kad laiškų sąraše matysite ne atskirus laiškus, bet susirašinėjimus: jeigu susirašinėjate su kokiu nors žmogumi, dialogas bus pateikiamas kaip viena išplečiama įrašo eilutė laiškų sąraše.

Grįžtant prie techninių telefono savybių geru žodžiu reikėtų paminėti kamerą: nors ji ir nėra pati didžiausia rinkoje – 8MP, didelė „akis“ (diafragmos dydis F/2,2) jau iš pirmo žvilgsnio nuteikia maloniai. Fotografavimas telefonu yra patogus ir paprastas, automatinis nustatymų parinkimas intuityvus, o specialus fotografavimo mygtukas taip pat įmontuotas ten, kur reikia. Nenuvilia ir nuotraukų kokybė.

Apie akumuliatorių (1600 mAh talpos) sunku pasakyti ką nors blogo: aktyviai naudojant pilnai pakanka vienai dienai, bet visai tikėtina, kad pamiršus telefoną pernakt pakrauti jis neišsikvėps ir iki kitos dienos vakaro.

Pagrindinis klausimas, kylantis vertinant telefoną: ar tokį pirkčiau. Atsakyti būtų lyg ir paprasta: telefonas iš tiesų yra patogus naudoti, korektiškai veikiantis, kol kas išsiskiriantis operacine sistema (ne „Android“ ir ne „iOS“), solidus. Ir tai buvo vienas iš retų telefonų, kurio labai nesinorėjo atsisakyti po išbandymo. Beje, dėl mažos paklausos Lietuvos prekybos vietose jo nėra, bet pardavėjai jį gali pristatyti užsakius. Telefono kaina – 1650 litų.

Beje, parodoje CES bendrovė HTC pristatė „Titan 2“ (kuris nuo savo „vyresniojo brolio“ iš esmės skiriasi tik dukart didesnės raiškos kamera, šiek tiek talpesniu akumuliatoriumi ir LTE duomenų perdavimo technologijos palaikymu). Bet Lietuvos rinkai šis telefonas nebus net siūlomas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)