Vilniečiai, susibūrę į studiją „Pepi Play“, nusprendė kurti vizualiai kokybiškus, linksmus, išskirtinius, inovatyvius, lengvai suprantamus, ugdančius žaidimus ikimokyklinukams. Vaikus auginantiems specialistams jau buvo suprantamos problemos, su kuriomis susiduriama auginant mažuosius, taigi, buvo ir atspirties taškas.

Pirmąją savo programėlę - „Pepi Bath“ - vilniečiai kūrė keturis mėnesius. Pirmasis blynas buvo kepamas kartu ir mokantis, taigi, procesas nebuvo labai lengvas. O žaidimo idėjas kūrėjai galėjo išbandyti su vaikais, kurių poreikiai ir reakcijos buvo pagrindinis veiksnys, į kurį buvo atsižvelgiama kuriant žaidimą.

Pirmąsias dienas po žaidimo viešo išleidimo jo populiarumas buvo stulbinantis: per keturias dienas jis buvo atsisiųstas 100 000 kartų. Tiesa, tą laiką nemokamai buvo platinama ir pilna žaidimo versija, dabar nemokamai galima atsisiųsti tik „Lite“ versiją su ribotomis galimybėmis, o pilna žaidimo versija kainuoja du dolerius. Sukurtos žaidimo versijos ir „iOS“, ir „Android“ operacinei sistemai.

„Delfi“ paklausus, ar žaidimo kūrėjai nesibaimina kartais nenuspėjamų amerikiečių ar daug kame įžeidimą Alachui įžvelgiančių musulmonų neigiamos reakcijos (mat žaidime matomi vaikai kartais yra nuogi, atlieka gana privačius veiksmus), „Pepi Play“ atstovas Adas Griškevičius atsakė:

„Kol kas sulaukiame tik labai daug puikių atsiliepimų. Pavyzdžiui, vienos specializuotos mokyklos Čekijoje mokytoja ir autistą vaikutį auginanti mama parašė, kad mūsų programėlė nuostabi ir puikiai tinka vaikams, turintiems ypatingų poreikių. Tokie komentarai labai įkvepia.

O iš musulmoniškų šalių kaip tik sulaukėme palankiausių reakcijų ir rezultatų. Jau pirmosiomis dienomis „Pepi Bath“ tapo populiariausia programėle Saudo Arabijoje ir Kuveite. Mūsų žaidimai skirti visoms pasaulio šalims, nes jų neriboja kalbos barjeras“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją