"Interneto rinkoje - aiški pigimo tendencija", - sakė RRT strategijos departamento direktorė Diana Korsakaitė.

Pasak jos, interneto ryšys nuo 100 litų, kuriuos interneto vartotojai vidutiniškai mokėdavo kas mėnesį pirmąjį 2003 metų pusmetį, atpigo iki 37 litų trečiąjį šių metų ketvirtį ir pigs toliau.

D. Korsakaitės teigimu, kainų mažėjimą lemia gerokai išaugęs paslaugų teikėjų skaičius - šiuo metu jų yra 95 - ir tai, kad interneto teikimui naudojamos labai įvairios technologijos.

Pagal RRT skaičiuotą konkurencijos indeksą, interneto rinkoje konkurencija didžiausia, palyginti su mobiliojo ir fiksuoto telefono ryšio rinkų konkurencija.

Interneto priėjimą turi apie 100 proc. šalies įmonių, todėl, RRT teigimu, verslo segmentas vietoj poreikio "turėti" reikš poreikį "turėti kokybišką", o gyventojų segmente telekomunikacijų paslaugų teikėjai orientuosis į tas grupes, kurioms reikia pigesnių paslaugų, ir į neapsisprendusius vartotojus.

Bendras Lietuvos interneto vartotojų skaičius rugsėjo pabaigoje buvo 362,29 tūkst., prieigą prie interneto turėjo apie 21 proc. namų ūkių. Palyginti su antruoju ketvirčiu, vartotojų skaičius per trečiąjį ketvirtį išaugo 32,28 procento.

2003 metų pabaigoje Lietuvoje buvo 161,35 tūkst. interneto abonentų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją