Ankstesnis RIAA antipiratinis pasiekimas buvo atsekti P2P sistemų vartotojai ir kreipimasis į interneto tiekėjus dėl tų internautų sąskaitų uždarymų. Tokį siūlymą tiekėjai, ypač iš užsienio, sutiko nepalankiai.

Vėliau RIAA nusprendė veikti griežčiau ir kovai su pasikeitimo sistemomis pasamdyti specialią įsilaužėlių komandą. Be to, RIAA taip pat nori gauti teisę kurti virusus ir siuntinėti juos tokiems pasikeitimų muzika tinklams kaip „MusicCity”, „OpenNap”, „Gnutella”, „Morpheus” ir „Audiogalaxy”.

Tačiau, kaip praneša tinklapis „Wired”, kol kas asociacijai užsitikrinti paramos įstatymo pataisoms nepavyko. Vienas iš kongreso narių, kritikuodamas RIAA pasiūlymą, jos pateiktas pataisas tiesiai šviesiai pavadino „licencija virusams”.

Kongreso priimtas įstatymas dėl Amerikos vienijimosi ir stiprinimo (USA Act) neatsižvelgė į RIAA pasiūlymus ir pakirpo jai sparnus dar prieš pat skrydį, kadangi prilygina terorizmui bet kokį žalingą poveikį kompiuteriams, jei nuostoliai viršija 5 tūkst. dolerių (20 tūkst. Lt). Suplanuotos RIAA priemonės pasikeitimo muzika sistemų svetainių „naikinimui” kaip tik patenka į šią sąvoką.

Vis tik RIAA nepasiduoda ir šiuo metu kuria „švelnesnes” pataisas, kurioms palaikyti bus atnaujintas lobizmas kongrese. Tuo pačiu metu vystoma apsikeitimo programų slopinimo metodika, kuri veiktų panašiai kaip DDoS atakos. Manoma, kad RIAA programos bus įdiegtos apsikeitimo tinkle ir kaip dalyvis kreipsis iš eilės į kitus kompiuterius tinkle. Tokiu būdu jie tiesiog užims tikrųjų lankytojų, norinčių atsisiųsti kokią nors MP3 bylą, kanalą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją