Kaip teigia "BSA Europe" viceprezidentas Betas Skotas, uždarytas "Warez" interneto tinklapis Europos piratų bendruomenėje buvo didžiausias jų veiklos centras, todėl tai yra labai svarbus žingsnis naikinant piratavimą internete.

"Warez" yra kodinis nelegalios programinės įrangos pavadinimas, kuris prieinamas viešai per internetą nenustatant autoriaus teisių savininko. Šio puslapio lankytojai galėjo būti nukreipti į daugiau nei 20 "warez" tinklapių 9 šalyse.

Peradresavimo paslaugos pateikia lengvai įsimenamą URL adresą, kuris nusiunčia lankytojus į už juos "paslėptus" interneto tinklapius. Jeigu vienas iš šių tinklapių uždaromas, piratas sukuria naują tinklapį, pakeičia peradresavimą ir labai greitai jis tampa prieinamas per tą patį URL.

Tinklapius, naudojančius peradresavimo paslaugą, lengva atsiminti ir sunku susekti - jie ir toliau lieka populiarūs piratų bendruomenėje.

Tinklapio www.warez.at uždarymas efektyviai sunaikino visą tinklapių, kurie siūlo nelegalią medžiagą, grandinę.

Dabar šiame tinklapyje įvairiomis kalbomis skelbiamas toks pranešimas: "BSA prašymu šis tinklapis yra uždarytas. Nelicencijuotos programinės įrangos reklama, pardavimas ar platinimas internete yra nelegalus".

BSA yra tarptautinė ne pelno organizacija, įkurta 1988 metais ir jungianti didžiausius programinės įrangos ir kompiuterinės technikos gamintojus. Jos tikslas - šviesti vartotojus autorinių teisių klausimais, kovoti su nelegalios programinės įrangos platinimu bei vartojimu.