Naujienų agentūros "Reuters" teigimu, "Microsoft" vadovas Steve'as Ballmeris Azijos lyderiams pareiškė, kad "Linux" pažeidžia bent 228 patentus. "Linux" bendruomenė šiuos teiginius neigia.

Pasak S.Ballmerio, ieškiniai gresia "Linux" naudojančioms Pasaulio prekybos organizacijai priklausančioms šalims. Neseniai dėl "Linux" naudojimo į teismą buvo paduotos kelios įmonės.

Ieškinius pareiškusi JAV bendrovė SCO tvirtina, jog "Linux" naudoja dalį programinio kodo, kurio teisės priklauso SCO. Tačiau pastaroji praranda finansinius rėmėjus ir nepateikė jokių įrodymų.

S.Ballmeris, kalbėjęs "Microsoft" organizuotame Azijos lyderių forume Singapūre, taip pat sakė, kad nuogąstavimai dėl "Microsoft" programinės įrangos saugumo yra perdėti.

"Manome, jog mūsų programinė įranga yra kur kas saugesnė, - teigė "Microsoft" vadovas. - Ji yra saugesnė, nes mes ją sukūrėme ir pataisėme. Niekas niekuomet nežino, kas kuria atvirąją programinę įrangą".

Atviroji programinė įranga, tokia kaip "Linux", yra nemokamai prieinama internete, o vartotojai gali ją lengvai keisti.

Singapūro gynybos ministerija dvidešimtyje tūkstančių savo kompiuterių neseniai pakeitė "Microsoft" sprendimus į atvirąją programinę įrangą. Be to, Kinija, Japonija ir Pietų Korėja sutarė kartu kurti azijietišką "Linux" variantą.

Keturiolikoje tūkstančių savo kompiuterių "Linux" operacinę sistemą įdiegė ir Vokietijos miestas Miunchenas. Panašią galimybę taip pat svarsto Paryžius.

Atviroji programinė įranga išpopuliarėjo, nes įmonės bei šalys siekia sumažinti išlaidas ir priklausomybę nuo programinės įrangos bendrovių. Jei "Linux" išplistų, labiausiai nukentėtų "Microsoft", kuri yra didžiausia pasaulyje programinės įrangos bendrovė.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją