„Akivaizdu, jog susidūrėme su gerai organizuotų grupuočių atakomis – bankinių sistemų saugumui skiriamas ypač didelis dėmesys, todėl į jas įsilaužti yra labai sunku, nors ir nėra neįmanoma. Lietuvoje tai vis dar gana retas reiškinys, tuo tarpu pasaulinė tokio pobūdžio įsilaužimų praktika paplitusi labai plačiai – dėl ekonominių bei politinių sumetimų atakuojamos tiek finansinių institucijų, tiek atominių elektrinių, didžiųjų korporacijų sistemos“, - tikina T. Parnarauskas. - „Akivaizdu, jog programišiai atakai prieš Lietuvos banką ir kitas institucijas pasitelkė užkrėstų kompiuterių tinklą. Prie šio tinklo prijungti kompiuteriai nuotoliniu būdu vykdo centrinio kompiuterio siunčiamus nurodymus. Dažniausiai užkrėstojo kompiuterio savininkas apie tai net nežino ir yra įstumiamas į itin nemalonią situaciją – interneto tiekėjas gali atjungti interneto ryšį, galimas vizitas iš tyrimą dėl atakų vykdančių valstybės tarnybų“.

„Norint apsisaugoti, rekomenduojama periodiškai skirti laiko kompiuterio profilaktikai, išvalyti jį nuo „šiukšlių“. Kompiuterio operacinė sistema turėtų būti reguliariai atnaujinama, sprendžiamos saugumo spragos“, - nurodė „Nod Baltic“ vadovas.

„Nemažai žmonių klaidingai mano, kad norint apsaugot kompiuterį nuo visų įmanomų grėsmių užtenka antivirusinės programos. Visgi, norint kompiuterį apsaugoti ne tik nuo virusų, bet ir minėtų atakų, reikėtų rinktis visapusiškos apsaugos sprendimus, dažnai vadinamus „Smart Security“. Jei kalbame apie itin konfidencialios finansinės ir verslo informacijos apsaugą – tam būtina kreiptis į specialistus. Profilaktika kainuoja žymiai mažiau nei prarastų duomenų ar sutrikdytos sistemos atkūrimas“, - tvirtino kompiuterių apsaugos priemonėmis prekiaujančios įmonės direktorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją