Mažindamas sąnaudas, fiksuotojo ryšio rinkoje dominuojantis "Lietuvos telekomas" skambučius į "Tele2" tinklą siuntė ne tiesiogiai, bet per kitą mobiliojo ryšio operatorių - "Bitę".

Atsakydama "Tele2" ėmė blokuoti iš "Bitės" tinklo įeinančius skambučius. "Bitė" dėl tokių veiksmų kreipėsi į RRT, prašydama išspręsti ginčą ir nurodydama, jog patyrė apie 73 tūkst. litų nuostolių.

"Iš pateiktų dokumentų negalėjome nustatyti, kokiu būdu patirti šie nuostoliai", - Eltai sakė RRT direktoriaus pavaduotojas Henrikas Varnas.

RRT pripažino, kad "Tele2" veiksmai ribojant ir blokuojant pokalbių srautus pažeidė tinklų sujungimo sutarties reikalavimus, bet nusprendė netenkinti "Bitės" reikalavimo atlyginti nuostolius.

"Tele2" komercijos direktorius Pranas Kuisys Eltai teigė, kad sutartis, 2002 metais sudaryta su "Bite", yra neteisėta - neva "Tele2" atstovams ją pasirašant kai kurių punktų joje nebuvo. RRT nurodė, kad nėra sprendimų, darančių susitarimus neteisėtais.

"Bitės" atstovės spaudai Auksės Armonaitės teigimu, RRT nesiėmė vertinti dokumentų, įrodančių patirtus nuostolius. "Juos sudaro patirtos papildomos išlaidos, kai "Bitė" buvo priversta blokuojamą srautą siųsti rezerviniu kanalu", - Eltai sakė A. Armonaitė.

Bendrovė tikisi laimėti teismą ir išsireikalauti nuostolius iš konkurentės "Tele2".

Šiuo metu "Bitė" turi daugiau kaip 800 tūkst. klientų, o "Tele2" vartotojų skaičius, anot rinkos dalyvių, viršija 900 tūkstančių.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją