DELFI paieška integruota pirmajame DELFI puslapyje, arba ją galima rasti internete adresu
.

“Kadangi Baltijos šalių interneto erdvėje jau yra milijonai tinklapių, talpinančių begales įdomios bei svarbios informacijos, DELFI nusprendė patenkinti rinkos poreikį kokybiškai paieškai”, - sakė DELFI valdybos pirmininkas Ville Jehe. – “Pasaulyje jau yra įsitvirtinusios kelios populiarios tarptautinės paieškos, tačiau tikime, kad Baltijos šalių rinkose dar yra niša kokybiškai paieškai, ypač atsižvelgiant į vietos kalbos ypatumus”. DELFI paieška sukurta bendradarbiaujant su vienais didžiausių pasaulinės paieškos produktų kūrėjais - Norvegijos įmone “Fast Search and Transfer ASA”.

V.Jehe taip pat pabrėžė, kad DELFI tikslas buvo sukurti paiešką, patrauklią paprastam interneto naršytojui, kuri nemokamai padėtų rasti jam aktualią informaciją - pradedant informacija apie įmones ir baigiant DELFI straipsniais.

DELFI paieška suteikia galimybę ieškoti tinklapių vietos kalba, taip pat išbandyti išplėstinę paiešką: DELFI paieška pritaikyta taip, kad “suprastų” lietuvių, estų ir latvių kalbos morfologiją, t.y. ieškomas žodis bus surastas ne tik viena užduota forma ar linksniu, bet tarp atsakymų paklius ir kitų linksnių ar formų variantai, rasti DELFI paieškos.

Be tinklapių paieškos, DELFI paieška suras visus straipsnius, publikuotus nuo pat DELFI veiklos pradžios, o tai turėtų itin sudominti studentus, sociologus ar žmones, besidominčius politika bei ekonomikos raida. Prie visų straipsnių bus visi tuo metu skaitytojų rašyti komentarai, tai leis pažvelgti, kuo žmonės gyveno tuo metu ir kaip keitėsi jų požiūriai bei nuomonės.

Dar viena išskirtinė DELFI paieškos savybė – tai geltonųjų puslapių surinktos įmonių duomenų bazės integravimas ieškant interneto adresų. Ši DELFI paieškos dalis sukurta glaudžiai bendradarbiaujant su “Findexa” grupės įmonėmis Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

Klientams, užsisakantiems reklamą, DELFI paieška pristato vieną naują produktą – naujo formato reklaminę antraštę, kurios išmatavimai 750x 100 taškų (pikselių). Mažoms ir vidutinėms įmonėms bus siūlomas labai patrauklus sprendimas, padėsiantis plačiau paskleisti informaciją apie įmonės paslaugas, - susieti apie įmonę pateikiamą informaciją su raktiniais paieškos žodžiais.

Apie DELFI:

DELFI – pirmaujanti internetinės žiniasklaidos kompanija Baltijos šalyse, 6 portalų operatorė (http://www.delfi.ee, http://rus.delfi.ee, http://www.delfi.lv, http://rus.delfi.lv, http://www.delfi.lt, http://www.centras.lt) siūlanti naujienas, elektroninio pašto, mobiliąsias ir kitas komunikacijos paslaugas. DELFI portalo Lietuvoje dienos auditorija yra 165’000 žmonių. Per visas 3 Baltijos šalis DELFI kasdien skaito 451’000 žmonių (TNS rinkos tyrimų kompanijos birželio-rugpjūčio duomenimis). DELFI priklauso bendrovei “Findexa International Group”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją