Socialinis tinklas blokavo krūtimi maitinančių mamų „Express Yourself Mums“ puslapį dėl fotografijų, kuriose mamos užfiksavo savo dukteris, vaidinusias, kad krūtimi maitina savo lėles, rašo telegraph.co.uk.

Viena iš svetainės šeimininkų Sharon Blackstone, publikavusi savo septynmetės dukters Mayos nuotrauką, sakė, kad socialinis tinklas tikriausiai nebūtų ėmęsis tokių veiksmų, jeigu nuotraukoje vaikas imituotų lėlės maitinimą iš buteliuko.

„Po lėlės krikšto ceremonijos Maya man pasakė, kad jos vaiką reikia pamaitinti. Ji visuomet matydavo, kad jos mažąją sesutę maitinu tik krūtimi, taigi, visiškai natūralu, kad ji imitavo būtent tokį elgesį“, - sakė S. Blackstone.

„Kaip ir bet kuri kita mama, išsitraukiau telefoną ir nufotografavau vaiką, nes pamaniau, kad tai yra labai miela akimirka. Pasidalinau nuotrauka su 600 kitų mamų „Facebook“ puslapyje, nes pamaniau, kad jos norėtų tai pamatyti. Po kelių minučių mano verslo partnerė Carly Silver taip pat paviešino panašią savo septynmetės dukters Izzy nuotrauką, kurioje vaikas rankose sūpavo lėlę. Vėliau apie 15 mamų parašė žinutes, kad joms labai patinka nuotraukos. Tik viena mama sakė, kad nuotraukos jai nepatiko, nes jas gali pamatyti neaiškūs žmonės“, - pasakojo nepatenkinta mama.

„Facebook“ puslapis buvo blokuotas dėl „naudojimo politikos pažeidimo“: naudojimo politikoje nurodyta, jog negalima vaizduoti nuogybių.

Po naudotojų kampanijos kovojant už puslapio atblokavimą, „Facebook“ atsiprašė už klaidą.

„Facebook“ atstovas sakė: „Įmonė pašalino klaidą. Puslapis bus sugrąžintas. Atsiprašome už visus sukeltus nepatogumus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją