Tinklaraščio duomenimis, penktasis „Greiti ir įsiutę“ filmų serijos realizavimas nemokamai buvo persiųstas 9,2 mln. karto.

Antroje vietoje – filmas „Pagirios Tailande“ (The Hangover II), jis buvo persiųstas 8,8 mln. karto, toliau sąraše yra „Toras“ (Thor), „Išeities kodas“ (Source Code) ir „Mano numeris ketvirtas“ (I Am Number Four).

Praėjusiais metais piratų mėgiamiausių filmų sąraše dominavo Jameso Camerono mokslinės fantastikos epas „Įsikūnijimas“ (Avatar) - jis buvo persiųstas 16,6 mln. kartų.

J. Cameronas anksčiau manė, kad trimačio formato filmų kūrimas turėtų atbaidyti žmones nuo neteisėto filmų siuntimo.

Iš šiemetinio labiausiai pirataujamų filmų dešimtuko trimačiu formatu išleisti tik du filmai - „Toras“ ir „Haris Poteris ir Mirties relikvijos. 2 dalis“. Tiesa, gali būti, kad trimačių filmų retumas šiame sąraše yra labiau pateisintinas ne tokių filmų piratavimo sudėtingumu, o tiesiog trimačio formato filmų populiarumo mažėjimu.

Lyginant su praėjusiais metais, šiemetiniame sąraše visi skaičiai yra sumažėję.

„Torrent Freak“ skelbia, kad tokią tendenciją galima būtų paaiškinti rinkmenų dalijimosi ir transliavimo tinklalapių įvairove – šių tinklalapių duomenys nėra įtraukti į dalijimosi per „torrentus“ statistiką.

Filmas „Toras“, sukurtas tokio paties pavadinimo komiksų knygos motyvais, buvo persiųstas 8,3 mln. kartų, „Išeities kodas“, kuriame vaidino aktorius Jake'as Gyllenhaalas, persiųstas 7,9 mln. kartų.

Šeštoje šių metų labiausiai pirataujamų filmų sąrašo vietoje buvo „Nelauktas smūgis“ (Sucker Punch), septintoje - „127 valandos“ (127 Hours), aštuntoje - „Rango“.

Daugiausiai uždirbę filmai „Karibų piratai. Ant keistų bangų“ (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides) ir „Transformeriai: tamsioji Mėnulio pusė“ (Transformers: Dark of the Moon) buvo už labiausiai pirataujamų filmų dešimtuko ribų.

O kino teatruose labai populiarūs filmai „Karaliaus kalba“ (The King's Speech) ir „Haris Poteris ir Mirties relikvijos. 2 dalis“ buvo pirataujami ganėtinai kukliai – jie buvo atitinkamai devintoje ir dešimtoje sąrašo vietose.

Duomenys apie filmų persiuntimus buvo renkami iš kelių šaltinių, taip pat tūkstančių „BitTorrent“ siuntimą koordinuojančių svetainių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją