2011 m., kaip ir pernai, „BOD Group“ eksportavo 85 proc. Vilniaus ir Talino gamyklose gaminamų CD ir DVD laikmenų. Užsakymų kiekis iš D. Britanijos ir Prancūzijos rinkų augo 15 proc., tuo tarpu grupės eksportas į mažiau užkariautas rinkas – Norvegiją, Vokietiją, Daniją – augo dvigubai ir daugiau.

Šiemet „BOD Group“ taip pat ypač aktyviai pradėjo bendradarbiauti su naujais klientais iš rytinių rinkų – Baltarusijos, Rusijos, gerokai išaugo užsakymų ir iš Vengrijos.

„Didžiuojamės šiemet laimėję stambius D. Britanijos kompanijų „Go Entertain“ bei „Discovery“ užsakymus – pradėjome tiražuoti geriausių „Discovery“ dokumentinių ir istorinių filmų kolekcijas, kurios žinomos ir parduodamos visame pasaulyje. Šių projektų tiražai – po milijoną ir daugiau vienetų“, - sakė „BOD Group“ rinkodaros ir pardavimų direktorius Ričardas Sartatavičius.

Netikėtai stambiu tapo „Sony“ platinimo kompanijos užsakymas skubiai pagaminti nemažus kiekius CD ir DVD diskų po šių metų rugpjūtį Londoną nusiaubusių riaušių, kai sudegė didžiausias Europoje „Sony“ distribucijos sandėlis. Gaisras sunaikino nemažai CD, DVD produkcijos skirtos Kalėdinei prekybai, rašoma pranešime spaudai.

„Sąlyginai mažesniam apyvartos augimo procentui, lyginant su gamybos augimu, įtakos turėjo pasaulinės skaitmeninių laikmenų kainų mažėjimo tendencijos bei augančios žaliavų kainos. Manau, jog 2012 m. apyvartos rodiklius pagerins smarkiai auganti „Blu-ray“ diskų paklausa“, - sakė „BOD Group“ rinkodaros vadovas.

D. Britanijos rinkos tyrimų bendrovės „Futuresource Consulting“ duomenimis, 2010 m. pasaulyje buvo pagaminta 589 mln. „Blu-ray“ diskų – 55 proc. Šiaurės Amerikos ir 34 proc. Europos gamyklose. 2010 metais „Blu-ray“ diskų gamybos augimas Europoje viršijo 50 proc., o 2011 m. prognozuojamas 25 proc. gamybos didėjimas.

„Didžioji dalis mūsų gaminamos produkcijos yra eksportuojama, tad prognozuojame, jog pasaulinės augimo tendencijos tiesiogiai įtakos ir mūsų grupės kitų metų skaitmeninių laikmenų gamybos ir apyvartos augimą“, - pridūrė p. R. Sartatavičius.

Vilniuje šiemet „BOD Group“ atidarė pirmąjį Baltijos šalyse ir vieną moderniausių Europoje „Blu-ray Disc“ gamybos centrą, kuriame gaminami diskai su „Full HD“ kokybės filmais. Investicijos į naująją „Blu-ray Disc“ gamybos liniją siekė 8,3 mln. litų, 50 proc. šio šios sumos sudarė ES paramos lėšos. Per 90 proc. „Blu-ray“ diskų bus eksportuojama į Vakarų Europą.

Pirmasis regione pagamintas „Blu-ray“ diskas – Andriaus Mamontovo koncertinis filmas „Park West Chikago“ – jau pelnė „Lietuvos metų gaminio 2011“ Aukso medalį Informacinių technologijų grupėje – „Blu-ray Diskas-aukščiausios kokybės vaizdo ir garso standartas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją