„Kasmet didėjantis konkurso dalyvių skaičius rodo, kad vis daugiau šalies įmonių savo veiklą grindžia žiniomis, šiuolaikinėmis technologijomis ir kitomis inovacijomis. Toks verslas yra šalies pažangos ir konkurencingumo augimo variklis. Ypač svarbu tai, kad žinios ir naujovės pridėtinę vertę kurti padeda ne tik aukštųjų technologijų verslui, bet ir tradicinės pramonės bei paslaugų įmonėms“, - pažymi Haroldas Brožaitis, rinkimus organizuojančios asociacijos „Žinių ekonomikos forumas“ Tarybos pirmininkas.

Pažangiausia aukštųjų technologijų įmone už pavyzdinį verslo ir mokslo bendradarbiavimą, perspektyvių produktų kūrimą ir eksportą pripažinta lazerinių technologijų įmonė „Altechna“. 2010 metais „Altechna“ sukūrė lazerinę saulės elementų gamybos sistemą „Sollas“, kurios unikali apdirbimo lazeriu technologija sumažina saulės elementų gamybos kaštus ir padidina saulės elementų efektyvumą, rašoma pranešime spaudai.

Įmonė „Mobiliųjų telefonų techninis centras“ už perspektyvių sprendimų diegimą, plėtrą ir eksportą Baltijos ir Skandinavijos šalyse pripažinta pažangiausia paslaugų sektoriaus įmone. 2010 m. sukūrusi unikalų regione mobiliųjų telefonų aptarnavimo internetinį portalą etaisykla.lt, įmonė pateikė naują požiūrį į mobiliųjų telefonų aptarnavimą.

Pažangiausia tradicinės pramonės įmone už inovatyvių technologijų kūrimą, aktyvų bendradarbiavimą su mokslu bei visuomenės švietimą pripažinta ortopedinius ir ergoterapijos gaminius gaminanti ir pritaikanti bendrovė „Pirmas žingsnis“.

Šiemet specialus „EKSMOS“ grupės įsteigtas apdovanojimas ir 10 tūkst. litų piniginis prizas atiteko 2007 metais įsikūrusiai ir inovacines transporto stebėjimo paslaugas Lietuvoje, Skandinavijoje, Didžiojoje Britanijoje, Ispanijoje, kitose Europos šalyse, Afrikoje ir net Pietų Amerikoje teikiančiai įmonei „Ruptela“.

„Šių metų sėkmingiausia jauna aukštųjų technologijų įmonė yra puikus kompleksinės veiklos – informacinių, ryšių technologijų, elektronikos įrenginių kūrimo ir gamybos bei geros verslo vadybos pavyzdys. Dar svarbiau, kad įmonės veiklos rodikliai ir toliau prognozuoja įmonės sėkmę. Tai dar vienas įrodymas, kad gebėdamas išnaudoti žinių ir žmogiškąjį potencialą, Lietuvos verslas yra pajėgus konkuruoti ir pasauliniu mastu“, - teigia Petras Balkevičius, UAB „Eksma“ direktorius.

Dalyvauti „Žinių ekonomikos įmonės 2011“ rinkimuose buvo pakviesta daugiau kaip 1500 įmonių. Paskutiniame konkurso etape susirungusios ir savo veiklą žiniomis grindžiančios įmonės: „Baltic Data Center“, „Baltic Orthoservice“, „Biocentras“, „CID Baltic“, „Creditinfo Lietuva“, „DtecNet“, „Kelprojektas“, „No Magic Europe“, „Penkių kontinentų bankinės technologijos“, „Santaviltė“, „Statga“ ir „Vilniaus lokomotyvų remonto depas“.

Sėkmingiausiai dirbančios jaunos aukštųjų technologijų įmonės apdovanojimų paskutiniame etape varžėsi: „1ClickFactory“, Kamieninių ląstelių bankas „Imunolita“, „Mokipay Europe“, „Optonas“ ir „Rubedo sistemos“.