Įspėjimą paskelbė Malaizijos sostinėje vykstančios tarptautinės konferencijos, skirtos kompiuteriniam saugumui, organizatoriai. Konferencija Kvala Lumpūre vyks iki spalio 7 dienos.

Konferencijos dalyviams buvo pademonstruoti programinės įrangos "Java 2 Micro", arba J2ME, trūkumai. Šią programą kartu sukūrė bei savo pažangiuose mobiliuosiuose telefonuose ir asmeniniuose skaitmeniniuose asistentuose (PDA) naudoja bendrovės "Sun Microsystems", "Nokia", "Sony Ericsson" ir "Motorola".

Anot ekspertų, trūkumai yra susiję su būdu, kuriuo "Java" bando neleisti operacinei sistemai vykdyti išorinių komandų.

Vienas iš konferencijos organizatorių Dylanas Andrew sakė, kad vartotojai gali netekti asmeninės informacijos ar netgi tapti pasiklausymo aukomis. "Naujos kartos telefonai pasirodo kartu su daug galingesne operacinės sistemos programine įranga, - aiškino D. Andrew. - Nustatėme naujas atakas, kurios įsilaužėliams, be kita ko, leidžia per atstumą valdyti jūsų telefoną, peržiūrėti adresų knygutę ar netgi klausytis pokalbių".

Pasak Salo Viveros, kuris bendrovėje "McAfee" vadovauja bevielio saugumo skyriui, mobiliojo ryšio sektorius žino apie šias problemas. S.Vivera BBC sakė, jog pavojų sukelia ne tiek piktavališkos programos, skirtos "Java" įrangai, kiek prastas programinis kodas, galintis lemti nenumatytas pasekmes.

"Pavojus yra minimalus, tačiau jis yra, - teigė S. Viveras. - Nemanau, kad reikėtų pernelyg nerimauti, tačiau reikia pradėti prašyti apsaugos iš mobiliojo ryšio operatorių".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją