„Motorola“ korporacijos „Motorola Mobility“ padalinys 2009 metų pradžioje tyliai pasitraukė iš Baltijos ir Skandinavijos šalių (kaip ir daugelio kitų šalių). „Motorola Mobility“ kompanija pagaliau sugrįžo į Lietuva ir kitas Baltijos šalis, bei turi ambicingų planų jau ateinantiems 2012 metams“, sakė „Motorola Mobility“ atstovas Baltijos šalims Darius Grigalis.

Naujasis „Motorola“ flagmanas yra su ryškiu 4,3 colių „Super AMOLED Advanced“ ekranu, kevlaru sustiprinta galine sienele ir „Gorilla Glass“ ekranu, saugančiu nuo subraižymų. Praktiškai kiekviena Motorola RAZR detalė apsaugota specialiu sluoksniu nuo atsitiktinio skysčių patekimo- aptaškymo, net ir elektronikos detalės viduje. Telefoną nuo lapkričio 21 dienos jau galima įsigyti Lietuvoje, kol kas – tik „Omnitel“ salonuose, šiuo metu jis kainuoja 1849 litus be sutarties.

Įdomi ne tik šio aparato išorė, bet ir vidus. Telefone sumontuotas 1GB darbinės atminties ir dviejų branduolių 1.2GHz procesorius, įdiegta „Android 2.3.5“ operacinė sistema, taigi, galima tikėtis, kad telefonas veiks žaibiškai ir padidins darbo su juo našumą: klausant muzikos galima be trūkčiojimų tikrinti savo el. paštą ar peržiūrinėti nuotraukas.

Telefone taip pat yra „Motorola MotoCast“ programa, palengvinanti telefono sujungimą su asmeniniu ar darbo kompiuteriu ir suteikianti galimybę visuomet pasiekti asmeninius duomenis ir kompiuteryje saugomą informaciją.

Priekinė telefono kamera vaizdus gali fiksuoti 720p HD raiška, o galinė 8 MP kamera – 1080p HD raiška, abiejose kamerose naudojama vaizdo stabilizavimo technologija.

Aukščiausio lygio kodavimas užtikrina elektronino pašto, kontaktų ir kalendoriaus saugumą. „Smart Actions“ programa automatizuoja kasdienines užduotis ir padidina baterijos patvarumą. Su šia programa galima automatiškai pakoreguoti skambučio garsumą atvykus į darbo vietą, grįžus namo pakeis GPS ar „Bluetooth“ nustatymus bei galės informuoti svarbius žmones, kad telefono savininkas jau namie.

Kitos telefono specifikacijos: aukštis 130,7 mm, plotis 68,9 mm, storis 7,1 mm (tiesa, viršutinėje telefono dalyje, kur yra objektyvas, storis kiek didesnis). Svoris – 127 gramai. Akumuliatoriaus talpa – 1780 mAh (pakanka 10 valandų nepertraukiamo kalbėjimo ir 13,5 dienų budėjimo). „Bluetooth 4.0“ sąsaja.

Kartu bus galima įsigyti ir kai kuriuos „Motorola“ priedus, padidinančius išmaniojo telefono galimybes.

„HD Multimedia“ „dokas“suteikia galimybę telefoną prijungti prie HDTV, garso sistemos ir kitų išorinių įrenginių. Telefonui pritaikyta per „Bluetooth“ veikianti klaviatūra ir pelė telefoną pavers mažu kompiuteriu ir padidins jo produktyvumą. Įdomus sprendimas yra „Motorola Lapdock 500 Pro“ - nešiojamą kompiuterį primenantis įrenginys su klaviatūra ir 14 colių įsitrižainės HD raiškos monitoriumi, kuris atgyja tik prijungus prie jo telefoną. Siūlomas ir labai panašus, bet su mažesniu 10,1 colio įstrižainės ekranu „Motorola Lapdock 100“.