Futuristinė technologija pažengė žingsniu į priekį – pagaminti kontaktiniai lęšiai, kurie jų naudotojui gali leisti pasitikrinti informaciją nepajudinant nė piršto. Mokslininkai sukūrė kompiuterizuotus lęšius ir pademonstravo jų saugumą – jokio neigiamo šalutinio poveikio nebuvo pastebėta.

Šiuo metu šios kontaktiniai lęšiai tėra vieno taško raiškos, tačiau mokslininkai tuo tik nori įrodyti, kad įmanoma pagaminti daugybės taškų raiškos lęšius, kurie galėtų parodyti neilgus elektroninio pašto pranešimus ar trumpąsias žinutes tiesiog prieš akis.

Iki šiol tokia technologija buvo matyta tik mokslinės fantastikos filmuose, tokiuose kaip „Terminatorius“.

Mokslininkai mano, kad naujieji kontaktiniai lęšiai galėtų perduoti kompiuterio sugeneruotą vaizdinę informaciją į realų pasaulį – jie galėtų pasitarnauti naudojantis žaidimų įranga ar navigacijos sistemomis.

Lęšius taip pat galima susieti su naudotojo organizmu ir taip gauti naujausią informaciją apie gliukozę ar pieno išsiskyrimo lygį – tai būtų akivaizdžiai naudinga medicininiu požiūriu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją