Vietoje „Flash“ įmonė sutelks dėmesį į HTML5 technologijos vystymą – pastaroji šiuolaikinių naršyklių vartotojams suteiks iš esmės tas pačias galimybes, kaip ir „Flash“, tačiau be poreikio naudoti „Adobe“ sukurtų technologijų ir su galimybe naudoti įvairiose platformose.

Dabartinių „Flash“ įskiepių „Android“ ir „Blackberry“ sistemoms klaidų taisymai bei saugumo atnaujinimai bus atliekami toliau, tačiau įskiepio vystymas nutraukiamas, rašo guardian.co.uk, remdamiesi ZDNet informacija.

Toks sprendimas kelia klausimų ir dėl „Flash“ asmeniniams kompiuteriams ateities. Pastaruosius 18 mėnesių šio įskiepio asmeniniams kompiuteriams saugumo skylės dažnai buvo naudojamos programišių, o „Microsoft“ jau pranešė, kad naujosios „Windows 8“ operacinės sistemos, kuri turėtų pasirodyti 2012 metų pabaigoje, naršyklėje nebebus „Flash“ įskiepio pagal nutylėjimą. „Apple“ savo kompiuteriuose, kurie dabar užima 5 proc. pasaulinės rinkos, taip pat nediegia „Flash“ pagal nutylėjimą.

„Adobe“ produktų vadybininkas Johnas Nackas savo tinklaraštyje (kuriame dėstoma nuomonė nebūtinai sutampa su įmonės pozicija) nurodė: „Adobe“ teigimas, kad „Flash“ mobiliesiems įrenginiams nėra geriausias kelias pirmyn nėra lygus pripažinimui iš „Adobe“ pusės, kad „Flash“ mobiliosioms (ir kitoms) sistemoms yra bloga technologija. Jos kokybė nėra svarbi jei įskiepio negalima paleisti, o jei įskiepio neleidžiama paleisti, „Adobe“ ras kitų būdų patenkinti vartotojų poreikius“.

Nuo 2007 metų parduota apie 250 mln. įrenginių su „iOS“ („iPhone“, „iPad“, „iPod“). Nežinia kiek jų naudojama dabar. Neseniai „Google“ generalinis direktorius Larry Page'as pareiškė, kad aktyvuota 190 mln. „Android“ įrenginių. Kiek šių įrenginių yra su „Flash“ įskiepiu naršyklei – nežinoma.

„Adobe“ duomenimis, 2011 pradžioje „Flash“ įskiepis mobiliosioms naršyklėms buvo įrašytas į maždaug 20 mln. įrenginių, įmonė tikėjosi, kad iki metų pabaigos tokių įrenginių bus 200 milijonų.

„Adobe“ sprendimu, iš darbo bus atleista 750 žmonių, daugiausiai Šiaurės Amerikoje ir Europoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)