Skelbiama, kad šis tyrimas rėmėsi duomenimis apie 30 tūkst. JAV mobiliojo ryšio vartotojų. Iš viso mobiliuoju ryšiu šioje šalyje naudojasi maždaug 234 mln. žmonių, praneša „PCWorld.com".

„comScore" teigimu, JAV labiausiai paplitę „Samsung“ gaminami mobilieji ir išmanieji telefonai. Jie užima 25,3 proc. visos JAV mobiliųjų telefonų rinkos. Antroje vietoje – „LG Electronics“ gaminiai (21 proc.), trečioje – 14 proc. rinkos užimantys „Motorola" telefonai. Po to seka „Apple“ (9,8 proc.) ir RIM (7,1 proc.). Skelbiama, kad nuo ankstesnio „comScore“ mobiliųjų telefonų rinkos tyrimo savo pozicijas pavyko pagerinti tik bendrovėms „Samsung“ ir „Apple".

Pranešama, kad per 3 pastaruosius mėnesius išmaniųjų telefonų skaičius JAV išaugo 10 proc. ir pasiekė 84,5 mln. vienetų. „Google“ mobiliosios operacinės sistemos „Android“ dalis lyginant su šių metų gegužės mėnesiu išaugo 5,6 proc. Dabar „Android“ užima 43,7 proc. visos JAV išmaniųjų telefonų operacinių sistemų rinkos. Antroje vietoje yra „Apple“ „iOS“ (27,3 proc.), toliau seka RIM OS (19,7 proc.), „Microsoft“ (5,7 proc.) ir „Symbian" (1,8 proc.).