„Steve'as ir aš pirmąkart susipažinome prieš beveik 30 metų ir buvome kolegos, varžovai bei draugai ilgiau nei pusę savo gyvenimo“, - pareiškė B.Gatesas, pridūręs, jog buvo „išties nuliūdintas" žinios apie S.Jobso mirtį“.

„Pasaulyje retai kas padaro tokį didžiulį poveikį, kokį padarė Steve'as, ir jo pasekmes jaus daugelis ateinančių kartų, - sakoma B.Gateso pranešime, kurį gavo naujienų agentūra AFP. - Tiems, kuriems teko laimė su juo dirbti, teko beprotiškai didelė garbė. Nepaprastai ilgėsiuosi Steve'o“.

Daugelį metų S.Jobso ir B.Gateso santykiai buvo šaltoki.

Agresyviau į rinkodarą orientuota „Microsoft“ vis stiprino savo pozicijas, o nuo S.Jobso „Apple“ sėkmė buvo nusigręžusi, kol jis vėl stojo prie savo bendrovės vairo ir pristatė pasauliui didžiulio pasisekimo sulaukusius produktus, tokius kaip muzikos grotuvas „iPod“, išmanusis telefonas „iPhone“ ir planšetinis kompiuteris „iPad“.

1994 metais duodamas interviu žurnalui „Rolling Stone“ S.Jobsas sakė: „Jeigu paklaustumėte, ką galvoti apie Billo Gateso turtėjimą iš kai kurių idėjų... Žinote, tikslas nėra tapti turtingiausiu žmogumi kapinėse.“

„Bent jau tai nėra mano tikslas“, - pridūrė jis.



„Apple“ darbuotojus informavo Timas Cookas

Tinklalapyje „sacbee.com“ publikuotas Timo Cooko laiškas „Apple“ darbuotojams:

Kolegos,

Turiu su jumis pasidalinti labai liūdnomis naujienomis. Kiek anksčiau šiandien mirė Steve'as.

„Apple“ neteko vizionieriaus ir kūrybinio genijaus, o pasaulis neteko nuostabaus žmogaus. Tie iš mūsų, kuriems nusišypsojo laimė pažinoti Steve'ą ir dirbti su juo, neteko brangaus draugo ir įkvepiančio mokytojo. Steve'as paliko įmonę tokią, kokią tik jis galėjo sukurti, o jo dvasia bus amžinas „Apple“ pamatas.

Planuojame „Apple“ darbuotojams skirtą išskirtinio Steve'o gyvenimo paminėjimą, kuris vyks netrukus. Jeigu norėtumėte pasidalinti savo mintimis, prisiminimais ir užuojautomis, tiesiog siųskite elektroninį laišką adresu rememberingsteve(at)apple.com.

Žodžiais negalima išreikšti mūsų liūdesio dėl Steve'o mirties ar mūsų dėkingumo už galimybę dirbti kartu su juo. Pagerbsime jo prisiminimą tęsdami darbą, kurį jis labai mylėjo.

Timas

S. Wozniakas: Jobso mirtis primena Lennono žūtį

Steve'as Wozniakas, vienas iš JAV kompiuterinės įrangos milžinės „Apple“ įkūrėjų, sakė buvęs „priblokštas“, kai sužinojo, jog jo buvęs partneris Steve'as Jobsas mirė trečiadienį.

Šią netektį jis lygino su buvusio grupės „The Beatles“ dainininko Johno Lennono žūtimi.

„Esu priblokštas, tiesiog netekęs amo ir nepajėgiu priversti savo proto veikti, negaliu nieko daryti“, - 61 metų S.Wozniakas, kuris įkūrė „Apple“ kartu su S.Jobsu 1976 metais, sakė televizijai CNN.

„Atrodo, tarsi būtų miręs Johnas Lennonas arba JFK (Johnas F.Kennedy)... Negaliu palyginti su niekuo kitu - galbūt dar su Martinu Lutheriu Kingu“, - pridūrė jis.

J.Lennonas buvo nušautas vieno savo pamišusio gerbėjo 1980 metais, o JAV prezidentas J.F.Kennedy nužudytas 1963 metais. JAV pilietinių teisių aktyvistas M.L.Kingas buvo nužudytas 1968 metais.

Pats S.Wozniakas liko gyvas per lėktuvo katastrofą 1981 metais, tačiau pasveikęs po traumos pasirinko dirbti eiliniu „Apple“ inžinieriumi. Iš šios bendrovės jis pasitraukė 1987 metais, nors galutinai nėra nutraukęs su ja ryšių.



B. Obama: Pasaulis neteko vizionieriaus

Užuojauta dėl Steve'o Jobso pasidalino ir JAV prezidentas Barackas Obama: „Michelle ir mane nuliūdino mirtis apie Steve'o Jobso mirtį. Steve'as buvo vienas iš didžiausių Amerikos inovatorių – pakankamai narsus, kad galvotų kitaip, pakankamai drąsus, kad tikėtų galįs pakeisti pasaulį ir pakankamai talentingas tai padaryti“.

„Iš savo garažo kurdamas vieną sėkmingiausių pasaulio įmonių jis įkūnijo amerikietiško išradingumo dvasią. Suteikdamas kompiuteriams asmeniškumo į mūsų kišenes sutalpindamas internetą informacijos revoliucijai jis suteikė ne tik patrauklumo, bet ir intuityvymo bei linksmumo. O savo talentą panaudojęs pasakojimams jis suteikė džiaugsmo milijonams vaikų ir suaugusių. Steve'as mėgo sakyti kiekvieną dieną gyvenąs taip, lyg ji būtų paskutinė. Dėl to jis sugebėjo pakeisti mūsų gyvenimus, pakeisti ištisas pramones ir pasiekė tai, kad žmonijos istorijoje pasiekiama labai retai: Jis pakeitė tai, kaip kiekvienas mūsų mato pasaulį“.

„Pasaulis neteko vizionieriaus. Ir negali būti geresnio priminimo apie Steve'o sėkmę nei faktas, kad didelė dalis pasaulio apie jo mirtį sužinojo per jo sukurtus įrenginius. Michelle ir aš siunčiame savo mintis ir maldas Steve'o žmonai Laurene, jo šeimai ir visiems, kurie jį mylėjo“, - sakė JAV prezidentas.

Pagerbė konkurentai

Bendrovė„Google“, kurios operacinė sistema „Android“ diegiama daugelyje su „iPhone“ ir „iPad“ konkuruojančių įrenginių, savo pagrindiniame paieškų puslapyje patalpino eilutę, nurodančią Steve'o Jobso gimimo bei mirties metus ir nuorodą į „Apple“ tinklalapį.

Vienas iš „Google“ įkūrėjų Sergey Brinas pareiškė:

„Nuo pačių pirmųjų „Google“ egzistavimo dienų, kai man ir Larry [Page'ui] reikėjo įvėpimo vizijai ir lyderystei, mums nereikėdavo ieškoti toliau nei Cupertino. Steve'ai, tavo aistra tobulumui yra žinoma visiems, kurie yra kada nors prisilietę prie „Apple“ produktų (taip pat ir „Macbook“, kuriuo šiuo metu rašau). Ir per kelis mūsų susitikimus aš asmeniškai tai pastebėjau“.

„Google“ ir visas technologijų pasaulis tavęs labai ilgėsis. Užuojauta šeimai, draugams ir kolegoms iš „Apple“.

Kitas „Google“ įkūrėjas Larry Page'as rašė:

„Labai, labai nuliūdau išgirdęs žinią apie Steve'ą. Jis buvo didis žmogus su nuostabiais pasiekimais ir neįtikėtinu talentu. Jis visuomet sugebėdavo keliais žodžiais pasakyti tai, ką turėjote pagalvoti dar prieš tai, kai iš tikrųjų tai pagalvojote. Jo susitelkimas į vartotojo patyrimus mane visuomet įkvėpdavo. Buvo labai malonu kai tapus „Google“ generaliniu direktoriumi jis su manimi susisiekė ir skyrė laiko siūlydamas patarimus bei žinias, nors tuo metu jis jautėsi gana prastai. Mano ir „Google“ mintys yra su jo šeima ir visa „Apple“ šeima“.

Bendrovė „Samsung“, tarp kurios ir „Apple“ iškastas teisinio karo kirvis, taip pat išplatino trumpą pranešimą:

„Direktorius Steve'as Jobsas informacinių technologijų pramonei pasiūlė daug revoliucinių pokyčių ir buvo puikus verslininkas. Viso pasaulio žmonės prisimins jo inovatyvią dvasią ir neįtikėtinus pasiekimus“.

Vienas didžiausių S. Jobso gerbėjų - D. Medvedevas

Užuojautą dėl S. Jobso mirties, pareiškė ir Rusijos prezidentas Dimitrijus Medvedevas, vadindamas jį žmogumi, kuris pakeitė pasaulį.

„Žmonės, tokie kaip Steve'as Jobsas, keičia mūsų pasaulį, - Rusijos vadovas rašo savo oficialiame „Twitter“ mikrotinklaraštyje. - Reiškiu nuoširdžią užuojautą jo šeimai ir visiems, kurie vertino jo protą ir talentą.“

D.Medvedevas seniai žavisi S.Jobsu ir netgi cituodavo jo pasisakymus savo kalbose. Jis taip pat yra „Apple“ produktų gerbėjas, dažnai matomas naudojantis savo planšetinį kompiuterį „iPad“ per vyriausybės posėdžius ir spaudos konferencijas.

Jis buvo susitikęs su S.Jobsu „Apple“ būstinėje per viešnagę Silicio slėnyje Kalifornijoje, kuri buvo surengta per D.Medvedevo pernai birželį vykusį oficialų vizitą Jungtinėse Valstijose. Per šį susitikimą S.Jobsas padovanojo Rusijos lyderiui naują išmanųjį telefoną „iPhone“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)