Tačiau taip gali ir nenutikti jeigu „Firefox“ naršyklei padės „Microsoft“: šių programinės įrangos gigantų nemokama apsaugos nuo virusų programa „Security Essentials“ praėjusią savaitę naršyklę „Chrome“ prilygino virusui ir šalino ją iš vartotojų kompiuterių. Tai buvo tarsi ankstyva kalėdinė dovanėlė, kurią „Microsoft“ įteikė „Firefox“ kūrėjams.

Tiesa, tikriausiai tai nebuvo sąmoningas „Microsoft“ inžinierių sprendimas. Tvirtinama, kad kurį laiką „Microsoft Security Essentials“ vertino „Google Chrome“ naršyklę kaip „trojaną“ „PWS:Win32/Zbot“. Standartinis veiksmas, atliekamas radus šią kenkėjišką programą yra blokuoti priėjimą prie jos ir, atlikus skenavimą, ją pašalinti, rašo windowsitpro.com.

„2011 metų rugsėjo 30 dieną buvo nustatytas nekorektiškas „PWS:Win32/Zbot“ aptikimas, dėl ko „Google Chrome“ naršyklė netyčia buvo blokuojama ir kai kuriais atvejais – pašalinama. Per kelias valandas „Microsoft“ sukūrė atnaujinimą, kuris ištaisę klaidą. Klaidos ištaisymas yra programos 1.113.672.0 ir naujesnėse programos versijose. Atnaujinus kenkėjiškų programų aprašymus iš naujo įdiekite „Google Chrome“. Atsiprašome už nepatogumus, kuriuos tai galėjo sukelti mūsų vartotojams“, buvo skelbiama „Microsoft“ pranešime.

„Microsoft“ pažymėjo, kad „PWS:Win32/Zbot“ yra slaptažodžius vagiantis „trojanas“, stebintis prisijungimus prie tam tikrų tinklalapių. Tuo tarpu „Google Chrome“ yra naršyklė, konkuruojanti su vis dar dominuojančiu „Microsoft“ produktu - „Internet Explorer“. Iš tiesų galima įžvelgti priežastį, dėl kurios „Google“ produktas galėjo būti vertinamas kaip virusas žvelgiant iš „Microsoft“ varpinės.

Naujausi naršyklių naudojimo duomenys, gauti iš „Net Applications“, rodo, kad naršyklių rinkoje vis dar dominuoja „Internet Explorer“ - ją naudoja 54,4 proc. visų internautų, praėjusį mėnesį ją naudojo 55,31 proc. internautų. „Chrome“ vartotojų kiekis didėja ir praėjusį mėnesį buvo 16,2 proc., o „Firefox“ vartotojų kiekis yra maždaug stabilus ir laikosi apie 22,5 procentus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją