Dar nebaigtą kurti operacinę sistemą galima įdiegti į kompiuterius su 32 bitų ir 64 bitų x86 procesoriais. Operacinės sistemos aktyvuoti nereikia, tačiau ji toli gražu nėra baigta, taigi, jeigu ją įsidiegsite, tikėkitės klaidų ir veikimo sutrikimų. Bet kuriuo atveju, būtinai reikėtų užmesti akį į „Windows 8“ aprašus, kad žinotumėte ko galima tikėtis iš naujosios versijos, skelbia mashable.com.

Naujoji operacinė sistema nuo ankstesnių „Windows“ labiausiai skirsis keturiomis savybėmis:

1. Ji veiks ne tik pilnaverčiuose asmeniniuose ar nešiojamuosiuose kompiuteriuose, bet ir planšetiniuose kompiuteriuose. Kad veiktų planšetiniuose kompiuteriuose, „Windows 8“ buvo pritaikyta darbui valdant per lietimui jautrų ekraną, be to, ji veiks kompiuteriuose su ARM architektūros procesoriais.

2. Su „Windows 8“ viskas veiks greičiau. Sumažintas sistemos naudojamas operacinės atminties kiekis, sistema užsikrauna greičiau nei per 8 sekundes, o įdiegtos programos įsijungia beveik akimirksniu.

3. Sukurta „Windows“ programėlių parduotuvė. Ir tai neturėtų per daug stebinti – visame technologijų pasaulyje programėlių parduotuves išpopuliarino „Apple“, o dabar ši populiarumo banga neaplenkė ir „Microsoft“.

4. „Windows“ ateitis – „Metro“ vartotojo sąsaja ir valdymas lietimu. Nors kuriant naująją operacinę sistemą visų pirma buvo galvojama apie valdymą per lietimui jautrų ekraną, taip pat efektyviai ja galima naudotis ir turint tik pelę su klaviatūra. Beje, nemėgstantiems naujovių išsaugota ir senoji vartotojo sąsaja

Atsisiųsti išankstinę „Windows“ versiją galima iš oficialaus „Microsoft“ tinklalapio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją