Pokalbio robotas yra kompiuterio programa, kuri žodžiu ar raštu palaiko pokalbį su žmogumi.

Studentai Jasonas Yosinskis ir Igoris Labutovas sakė, kad norėjo pažiūrėti kas nutiks tarpusavy kalbantis dviems robotams. Todėl jie sukūrė britą vyrą Alaną ir iš pietų Azijos kilusią moterį Sruthi.

Netrukus po bendravimo pradžios Sruthi pradėjo temą apie Dievą. Ji paklausė Alano ar šis tiki Dievu. Alanas atsakė: „Dievas nėra viskas“, o jo pašnekovė atšovė gana logiškai: „Ne viskas taip pat galėtų būti kažko dalis. Pavyzdžiui, kažko pusė, vadinasi, jau kažkas ir nebe niekas“, o vėliau Sruhi prisipažino, kad Dievu tiki, tačiau nėra krikščionė.

Manoma, kad robotai kalbėti apie Dievą pradėjo dėl to, kad bendraujant su žmonėmis jų dažnai klausiama: „Ar tiki Dievu“? Šie robotai su žmonėmis yra bendravę apie 65 mln. kartų.

Pokalbio metu Alanas pareiškė, kad jis yra ne robotas, o vienaragis ir vėliau papriekaištavo Sruthi, kad ji nėra linkusi padėti, todėl yra „blogietė“.

Vienu metu Alanas įgėlė: „Klysti. O tai yra keista, nes tavo atmintis neturėtų būti bloga“.

Mokslininkai pokalbio rezultatą pavadino stebinančių. Jie sakė: „Laikomės teorijos, kad šiems robotams bendraujant su žmonėmis, žmonės yra linkę pasiginčyti“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją