"Tai bus mažiausi tarifai didžiausiame tinkle, nes apie du trečdaliai mūsų klientų pokalbių vyksta "Omnitel" tinkle", - pristatydamas naujus tarifus sakė "Omnitel" reguliaraus mokėjimo paslaugų grupės vadovas Kęstutis Pečiulis.

Išankstinio mokėjimo paslaugos "Extra" vartotojams siūlomas pakeistas planas "Extra Premium", o sutartis sudariusiems privatiems klientams - planas "Draugai", kurių vartotojams minutė pokalbio "Omnitel" tinkle kainuos ne daugiau kaip 29 centus.

Pasak K. Pečiulio, anksčiau klientams galėjo kilti daug klausimų renkantis, koks planas jiems labiausiai tiktų, o planas "Draugai" yra lengviau suprantamas, jo vartotojams taikomas mažesnis minimalus mėnesinis mokestis bei pigesni pokalbiai su artimaisiais.

Minimalus "Draugų" mokestis - 16 litų, skambučiai "Omnitel" tinkle visą parą kainuoja 29 centus, o į kitus tinklus - 69 centus, trumposios žinutės (SMS) kaina - 15 centų. "Savame rate" už 5 litų mėnesinį mokestį galima kalbėti nemokamai, o su trimis "Išrinktaisiais" - po 19 centų už minutę. Mokėjimo planų "Draugai 30", "Draugai 60" bei "Šeima" tarifai yra kiek didesni, todėl manoma, kad ilgainiui šiuos planus pakeis "Draugai".

"Mūsų siūlomo panašaus plano "Šeima" tarifai yra mažesni - 35 centai už minutę "Tele2" tinkle ir 65 centai į kitus tinklus. Taip pat pigesni pokalbiai ir su pasirinkta grupe, todėl nemanome, kad reikia reaguoti į "Omnitel" pasiūlymą", - Eltai sakė antros pagal klientų skaičių mobiliojo ryšio bendrovės "Tele2" komercijos direktorius Pranas Kuisys.

Mobiliojo ryšio bendrovės "Bitės GSM" Privačių klientų rinkodaros vadovo Pauliaus Dambrausko teigimu, "Bitės" siūlomi mokėjimo planai buvo atnaujinti dar šių metų kovą ir nuo to laiko matoma aiški tendencija, kad bendrovės klientų skaičius auga sparčiausiai - daugiausia "Omnitel" sąskaita. Anot jo, vien tik pasinaudojusių numerio perkėlimo paslauga "Omnitel" klientų padaugėjo beveik 11 tūkstančių.

"Manome, kad šios tendencijos konkurentų žingsnis nepakeis, - tai tėra reakcija į mūsų mokėjimo planų pakeitimus, kurios mes tikėjomės. "Bitės" mokėjimo planai ir toliau yra gerokai patrauklesni klientams tiek kainomis, tiek savo paprastumu ir patogumu", - tikino P. Dambrauskas.

"Bitė eko" mokėjimo plano minimalus mėnesio mokestis - 15 litų, o šio plano klientams skambučiai į kitus tinklus visą parą kainuoja 0,49 lito už minutę. "Bitės" tinkle skambučio kaina visą parą - 0,24 lito už minutę, o SMS kainuoja 0,15 lito.

"Bitės" paslaugos "Šeima" klientai (keturi šeimos nariai) tarpusavyje gali nemokamai kalbėtis už 10 litų per mėnesį, o siūloma paslauga "Laisvalaikis" leidžia už 5 litus per mėnesį ne piko metu skambinti į visus tinklus tik už 0,29 lito per minutę. Šias paslaugas gali rinktis mokėjimo plano "Bitė privatiems 2" klientai.

"Omnitel" taip pat sumažino išankstinio mokėjimo paslaugos "Extra" plano "Extra Premium" tarifus - "Omnitel" tinkle iki 29 centų už minutę (buvo - 32 centai), SMS į "Omnitel" tinklą - iki 12 centų už minutę, į kitus tinklus - iki 15 centų (buvo - 22 centai) bei panaikino 10 centų dienos mokestį už mažesnių tarifų pasirinkimą.

Pasak P. Kuisio, sumažėjus "Extra" paslaugos SMS kainoms, "Tele2" greičiausiai taip pat jas sumažins.

"O mūsų paslaugos "Pildyk" pokalbiai yra pigesni, taip pat taikoma 10 centų premija už atsiliepto skambučio minutę", - tvirtino P. Kuisys.

"Omnitel", šių metų pirmojo pusmečio pabaigoje turėjusi 1,14 mln. klientų, privačių vartotojų skaičiaus neskelbia.

Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, kovo pabaigoje "Omnitel" turėjo 343 tūkst. aktyvių sutartis sudariusių privačių klientų bei valdė 48,4 proc. šios rinkos. "Tele2" priklausė 36,6 proc. rinkos, likusi dalis - "Bitei GSM" bei paslaugas jos tinklu teikiančioms įmonėms.

Išankstinio mokėjimo paslaugų rinkoje "Omnitel" pagal klientų skaičių nusileidžia "Tele2". Pirmojo ketvirčio pabaigoje buvo daugiau kaip 600 tūkst. "Tele2" išankstinio mokėjimo paslaugų vartotojų (37,2 proc. rinkos) bei apie 542 tūkst. "Omnitel" išankstinio mokėjimo paslaugų klientų (33 proc. rinkos).

"Omnitel" vertinimu, bendrovė pagal abonentų skaičių šiuo metu užima 47 proc. mobiliojo ryšio rinkos, "Tele2" - 30 proc., "Bitė GSM" kartu su jos tinklą naudojančiais operatoriais - 23 procentus.

"Omnitel" pajamos pirmąjį šių metų pusmetį siekė 394 mln. litų - 6,2 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu (371 mln. litų).

Skandinavijos telekomunikacijų bendrovė "TeliaSonera" valdo 100 proc. "Omnitel" akcijų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)