Tai vienas pirmųjų bevielio interneto projektų Europoje, kur interneto paslaugoms apmokestinti naudojama išankstinio mokėjimo už mobiliojo ryšio paslaugas sistema. Naująja paslauga degalinėse galima naudotis jau nuo antradienio.

Pasak „Lietuva Statoil“ Mažmeninės prekybos vadovės Daivos Jokšienės, į „Statoil“įkurtas bevielio interneto zonas atvykę klientai, turintys asmeninius nešiojamuosius kompiuterius, galės naršyti internete, tikrinti elektroninį paštą ir internetu prisijungti prie savo įmonės tinklo. Prisijungimo prie interneto adresas - http://wifi.bite.lt.

Paslauga galės naudotis visi „Statoil“ klientai, turintys asmeninį kompiuterį su „WiFi“ adapteriu ir įsigiję „Labas“ sąskaitos papildymo kvitą. Viena prisijungimo prie interneto valanda degalinėse kainuos 10 litų. Ateityje planuojama pasiūlyti galimybę atsiskaityti ir trumposiomis SMS žinutėmis.

Bevieliu internetu vairuotojai gali naudotis Vilniaus degalinėse „Statoil Vingis“ ir „Statoil Fabijoniškės“, degalinėje „Statoil Žiedas“ Klaipėdoje bei „Statoil Kalvarija“, įsikūrusioje 87-ame kelio Kaunas – Suvalkai kilometre.

Praėjusiais metais „Statoil“ tapo pirmuoju Europos degalinių tinklu, pasiūliusiu savo klientams bevielę interneto prieigą. Bevielio interneto ryšio paslaugas pradėjus teikti trijuose šimtuose Norvegijos degalinių, tai tapo vienu iš didžiausių tokio tipo technologinių projektų Europoje. Neseniai bevielio interneto paslaugos buvo įdiegtos keliose Latvijos ir Estijos „Statoil“ degalinėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją