BOD pirmą šių metų pusmetį pagamino 2,3 mln. kompaktinių diskų už 4,8 mln. litų. Pernai tuo pačiu metu bendrovė buvo pagaminusi 2,1 mln. diskų už 5,2 mln. litų.

BOD vadovo Vidmanto Janulevičiaus teigimu, nežymų apyvartos mažėjimą lėmė pirmą pusmetį sumažėjusi muzikinių projektų leidyba.

"Lietuvos muzikantai paprasčiausiai kūrė ir įrašinėjo mažiau muzikos. Leidyba ėmė atsigauti tik pusmečio pabaigoje. Mes tokias tendencijas juntame geriausiai", - sako V. Janulevičius.

Kita kiek kritusios apyvartos priežastimi vadovas įvardijo sumažintas kompaktinių diskų kainas, ypač didelių tiražų, viršijančių 15 tūkst. egzempliorių.

"Tačiau kainų mažėjimas turi ir gerąją pusę - sumažinę jas sugebėjome pritraukti 50 proc. daugiau užsakymų didelių tiražų leidybai ir užsitikrinome naujų didelių užsienio klientų pasitikėjimą", - pažymi V. Janulevičius.

Stambiausi vietiniai muzikos leidybos projektai pirmą pusmetį buvo "Naujosios melodijos" išleistas "Amberlife" albumas "In your eyes", "Koja Records" projektas "Samas ir Pushaz" bei trys reklaminiai "Carlsberg" projektai - populiarios muzikos rinkiniai. Didelė dalis pirmą pusmetį leistų muzikinių projektų pasižymėjo gerokai didesniais nei 20 tūkst. vienetų tiražais.

Šiemet "Baltic Optical Disc" latvių bendrovės "Parkhaus" užsakymu taip pat išleido itin didelio tiražo DVD diską apie statybų rinką, šio vaizdo disko tiražas viršijo 15 tūkst. vienetų ir pirmą pusmetį tapo stambiausiu užsakymu Baltijos šalių DVD rinkoje. BOD vadovas pasidžiaugė, kad jau pasirašyta didelė sutartis su Žurnalų leidybos grupe dėl diskų leidybos, kurie Lietuvoje bus platinami su žurnalais moterims.

"Šioje srityje dirbame ir toliau - vedame derybas dėl DVD ir CD gamybos ir platinimo kartu su įvairiais žurnalais ir laikraščiais tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje. Kai kurie iš planuojamųjų gali būti itin stambūs užsakymai, siekiantys iki pusės milijono kopijų", - teigia V. Janulevičius.

Pirmą pusmetį BOD eksportavo apie 70 proc. pagamintos produkcijos. Estijai teko 40 proc., Latvijai - 34 proc., ES šalims - 23 proc. bendrovės eksportuojamų kompaktinių diskų.

2003 m. "Baltic Optical Disc" pagamino beveik 5 mln. kompaktinių diskų už bendrą 12,5 mln. litų sumą. 2002 m. bendrovė buvo pagaminusi 3,7 mln. CD už maždaug 9 mln. litų.

"Baltic Optical Disc" dar šiais metais planuoja pastatyti gamyklą Estijoje.

Į naująją gamyklą planuojama investuoti 1,5 mln. eurų, arba 5,2 mln. litų. Dalis lėšų investicijoms bus pasiskolinta. Šiemet taip pat ketinama modernizuoti ir Vilniaus įmonę.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją