30 metų verslininkui iškeltą baudžiamąją bylą antradienį atvertė Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas.

Bylos duomenimis, T. Pugžlys kaltinamas neteisėtu atgamintų kompiuterinių programų kopijų laikymu už beveik 51 tūkst. Lt. Šias programas dar 2008-aisiais pareigūnai aptiko vyro vadovaujamoje reklamos agentūroje.

Nelegalios programos buvo naudojamos net 11 kompiuterių.

Garsiems kompiuterinių programų kūrėjams atstovaujanti advokatė Rūta Andriulevičiūtė teisme sakė, kad gamintojai sieks iš T. Pugžlio prisiteisti padarytą žalą – 50 774 Lt. Didžiausia žala, pasak advokatės, galimai buvo padaryta „Microsoft Corporation“ – jai bus prašoma priteisti apie 37 tūkst. Lt.

Advokatė taip pat sakė, kad išaiškėjus neteisėtam programų naudojimui su reklamos agentūros vadovu buvo pasirašyta taikos sutartis, kuria jis buvo įsipareigojęs atlyginti nuostolius, tačiau verslininkas įsipareigojimų neįvykdė, jo bendrovė po kiek laiko bankrutavo, o vėliau buvo likviduota.

Šiuo metu T. Pugžlys vadovauja kitai reklamos agentūrai.

Baudžiamoji atsakomybė už neteisėtą kūrinių atgaminimą numatoma, jei programų kopijos laikomos komerciniais tikslais ir jų vertė pagal mažmenines kainas viršija 100 MGL (13 tūkst. Lt). Už tai Baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją