Rusijos šnipai, nuteistieji ir Vietkongo karo patarėjai yra vieni iš herojų 1C žaidimuose, kurie pateks į rinką, jau pripratusią konfliktus vertinti iš JAV pajėgų pusės.

„Kalbama ne apie „geriečius“ ir „blogiečius“. Kiekviena pusė turi savas idėjas ir vertybes, už kurias kovoja. Tai, kas atrodo juoda arba balta, kartais būna pilka“, Rusijos konsulate San Franciske (JAV) pristatydamas naujus žaidimus sakė 1C atstovas Anatolijus Subotinas.

Naujausiame „Men of War“ franšizės žaidime žaidėjas galės pasirinkti Šiaurės Vietnamo kariuomenės patarėjo ruso vaidmenį siekiant padėti Vietkongo kariams įveikti amerikiečius.

Filmai ir knygos apie Vietnamo karą paprastai pasakoja JAV poziciją, o 1C žaidime bus užduotis, kuomet du karo patarėjai iš Rusijos padeda vietkongiečiams veržtis pro amerikiečių liniją.

„Nieko politiško žaidime nedarome. Tiesiog pasakojame nedidelės grupelės vyrukų, kovojančių už savo gyvybes ir besistengiančių grįžti į savo stovyklą, istoriją“, sakė A. Subotinas.

Žaidimo „Ghost of Moscow“ veiksmas vyksta šaltojo karo metais. Žaidime sovietų šnipai kovoja su amerikiečių šnipais. Pagrindiniai jų ginklai yra ne šautuvai ir bombos, o gudrumas ir slaptumas.

Virtualios užduotys atliekamos Europoje, Kuboje ir JAV.

„Kai esate tikras šnipas, esate ne Jamesas Bondas. Tikras šnipas viską turi daryti tyliai. Taip, savo taikinį sunaikinsite, tačiau negalima pamiršti šantažo, vagysčių, pasiklausymo įrangos montavimo ir kitų dalykų“, sakė A. Subotinas.

Rusijos gynybos ministerija suteikė bendrovei 1C prieigą prie Antrojo pasaulinio karo archyvų, susijusių su vadinamaisiais „štafbatais“ - iš nusikaltusių karių sudarytais baudžiamaisiais batalionais, kuriems tekdavo pačios sunkiausios, savižudiškos užduotys. Šie batalionai buvo sudaryti Josifo Stalino įsakymu.

Savo kaltę ir nešlovę baudžiamuosiuose batalionuose galėjo atpirkti karo teismo už nusikaltimus ar kompetencijos stoką nuteisti karininkai. Į baudžiamuosius batalionus buvo siunčiami ir žmonės, kuriems pakako drąsos kritikuoti režimą, tvirtina žaidimo kūrėjai.

Kuriant žaidimą su 1C bendradarbiauja karo konsultantai, žaidime bus minimi tikri, archyvuose surašyti karių vardai.

Žaidime bus galima sudalyvauti operacijoje „Bagrationas“ Bresto apylinkėse, vokiečių miestų Altdamo ir Stettino puolimuose karo pabaigoje.

Žaidimą „Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad“, kurį platins 1C, kurianti bendrovė „Tripwire Interactive“ skirs dėmesį „vienam iš brutaliausių mūšių žmonijos istorijoje“, tvirtina kūrėjų studijos prezidentas Johnas Gibsonas. Norėdami išsiaiškinti, kaip žaidime turėtų veikti ginklai, žaidimo kūrėjai išbandė realius automatinius šautuvus.

Žaidėjai galės susipažinti ir su rusiško tanko valdymu. „Suteiksime galimybę patirti tai, kas patiriama šių metalinių monstrų viduje. Jei į jūsų tanką pataikys sviedinys, galėsite pamatyti žūvantį įgulos narį, o tanke bus pilna kraujo“, sakė J. Gibsonas.

„Rusijos vyriausybė pažangiųjų technologijų pramonės vystymui skiria milžiniškus pinigus ir daug pastangų“, sakė konsulato vadovas Vladimiras Vinokurovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją