Šis sutarimas reiškia, kad „Accenture“ iki 2016 metų vystys ir prižiūrės „Symbian“. Taip pat sandoris reiškia, kad spalio mėnesį apie 2800 „Nokia“ darbuotojų įvairiose valstybėse bus perkelti į „Accenture“.

„Nokia“ rinkodaros viceprezidentė Jo Harlow sakė: „Keičiant pagrindinę išmaniųjų telefonų platformą į „Windows Phone“ kartu sieksime potencialių galimybių išnaudoti šiuos talentus vystant ir plečiant jų žinias bei sugebėjimus už „Symbian“ ribų. Pagal susitarimą tarp bendrovių, „Accenture“ rems ir toliau vystys „Symbian“ operacinę sistemą bei taps privilegijuotu „Nokia“ tiekėju šiai bendrovei pereinant prie „Windows Phone“.

Balandžio mėnesį „Nokia“ pareiškė, kad bendrovė ir toliau rems „Symbian“ operacinę sistemą, perkeldama visą su „Symbian“ susijusią veiklą į „Accenture“. Tačiau nežinia kiek tokių „Nokia“ telefonų, kaip N8 ar E7, šalininkų liks su „Symbian“ iki neišvengiamos šios sistemos mirties ir nepereis prie tokių labiau paplitusių sistemų, kaip „Android“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją