Tarp bendrovių, vienai dienai bandymo tikslais pereinančių prie IPv6 internetinių adresų sistemos savo tinklalapiuose – „Google“, „Yahoo“, „Microsoft Bing“ ir „Facebook“.

IPv6 internetinių adresų sistemą būtina imti kuo greičiau taikyti realybėje, nes pasaulyje jau trūksta senųjų IPv4 protokolo adresų.
Pranešama, kad kompanijoms ir interneto naudotojams namuose vėliau netgi gali prireikti specialios tinklo įrangos. Manoma, kad pereinamasis interneto adresų sistemų laikotarpis gali užtrukti net kelerius metus.

Pasaulinė IPv6 diena – tarsi technologinės interneto bendrovių pratybos, kurių metu norima įvertinti, kaip veikia ši naujoji interneto protokolo (IP) versija. Be to, šiuo vieną dieną truksiančiu bandymu tikimasi atkreipti viso pasaulio dėmesį į naująją technologiją ir suteikti daugiau informacijos apie ją paprastiems interneto naudotojams.

Nedideliam skaičiui vartotojų, kurie jau gali naudotis IPv6 sistema, bus leista jungtis adresais internete įprastu URL standartu – pavyzdžiui Google.com ar Yahoo.com.

Iš tikrųjų jų naršyklės bus nukreiptos į naujuosius, daug ilgesnius IP adresus.

IPv4 sistema, sukurta devinto dešimtmečio pačioje pradžioje, buvo skirta įvardyti atskirus prisijungimus prie pasaulinio kompiuterių tinklo. Įprastai IPv4 adresą sudaro 32 bitai, užrašyti 12 skaitmenų sistema, pavyzdžiui 112.233.189.123. Tai reiškia, kad IPv4 sistema leido sukurti daugų daugiausiai 4,3 mlrd. adresų.

Tačiau sparčiai daugėjant kompiuterių, išmaniųjų telefonų ir kitų prietaisų, kuriais galima jungtis prie interneto, adresų skaičius senka. Dar tikimasi „išdalinti“ 80 mln. senosios sistemos adresų.
IPv6 IP versija – 128 bitų sistema, užrašyta šešioliktaine sistema (raidėmis ir skaitmenimis), pavyzdžiui 21DA:00D3:0000:2F3B:02AA:00FF:FE28:9C5A.

Manoma, kad IPv6 IP sistemos suteikiamos kone neribotos interneto adresų skaičiaus galimybės bus išnaudotos „internetui daiktuose“ – pavyzdžiui, išmaniesiems televizoriams, šaldytuvams, namų šildymo sistemoms ir kitiems prietaisams, prijungtiems prie interneto.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją