Naująją technologiją pernai vasarą Vokietijoje pirmąkart pristatė "Universal Music", "Sony Music" bei vėliau prie jų prisijungusios EMI ir BMG. Visos šios bendrovės siūlo ribotą diskų skaičių, kad patikrintų visuomenės susidomėjimą.

Liepos mėnesį "Universal Music" pati viena pristatys naujovę Didžiojoje Britanijoje. "Universal Music" atstovas minėjo, kad bendrovė pristatys 1 tūkst. kišeninių kompaktinių diskų su šešiolikos savo atlikėjų, tarp jų "50 Cent" ir "The Rasmus", kūriniais. Atstovas pridūrė, kad dėl naujųjų diskų kainos dar neapsispręsta.

Smunkant skambučio melodijų pardavimams, muzikos įrašų sektoriaus atstovai tikisi, kad naujasis formatas į gerąją pusę pakeis sektoriaus, kurį kamuoja išsikerojęs piratavimas ir mažėjanti apyvarta, padėtį. Kišeninius kompaktinius diskus galima klausyti asmeniniais kompiuteriais ir jais skambučio melodijas perkelti į mobiliuosius telefonus.

Naujovė yra laikoma būdu susigrąžinti apie technologijas nusimanančių paauglių ir dvidešimtmečių rinką. Būtent šie vartotojai dingo iš muzikos įrašų parduotuvių, pasirinkdami muzikos parsisiuntimą internetu. Kompaktinių diskų singlus galima vadinti viena iš didžiausių parsisiuntimo revoliucijos aukų.

"Manome, kad fizinis singlų formatas tebėra paklausus, ir tikimės, jog skambučio melodijų talpinimas pavers kišeninius kompaktinius diskus patrauklia ir, tikėkimės, kolekcionuojama preke, - sakė "Universal Music" atstovas Didžiojoje Britanijoje. - Tačiau tai tėra pradinis bandymas išsiaiškinti, kaip reaguos rinka".

BMG atstovas Vokietijoje teigė, jog nors pardavimai buvo gana sėkmingi, mažmenininkams kilo problemų kaupiant keistos formos diskus. Todėl praėjusį mėnesį BMG programą nutraukė.

"Universal Music" taip pat ketina Vokietijoje, kurios rinkai pakenkė piratavimas internete ir neteisėtas diskų įrašymas, laipsniškai atsisakyti nekopijuojamų kompaktinių diskų. Bendrovės atstovo teigimu, šių diskų atsisakoma, nes jų negalima perklausyti kai kuriais stereogrotuvais. Atstovas pridūrė, kad "Universal Music" gali vėl pradėti siūlyti nekopijuojamus diskus, kai šią technologiją patobulins.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją