Tuo tarpu konkuruojančių interneto paslaugų teikėjų klientai už kiekvieną prisijungimą prie bendrovės linijų ir toliau mokės 12 centų.

Telekomo atstovai tikino, jog kiti ryšio teikėjai gali derėtis dėl šio mokesčio sumažinimo.

Konkurencijos tarybos direktorius Rimantas Stanikūnas nenoriai komentavo susidariusią situaciją, motyvuodamas tuo, jog neturi pakankamai informacijos.

"Man sunku tai komentuoti, tačiau iš esmės kelias neuždarytas, jeigu konkuruojantys paslaugų teikėjai gali derėtis", - svarstė R.Stanikūnas.

"Tai monopolininko žingsnis rinkoje, įrodantis, jog nepaisoma kitų jos dalyvių, - teigė "Delfi Internet" direktorius Pranas Slušnys. - Tuo turėtų greitai susidomėti Konkurencijos taryba".

"Apie derybas negali būti jokių kalbų - jie privalo pateikti vienodas sąlygas ir kitiems paslaugų teikėjams", - teigė P.Slušnys. Jis pridūrė, kad "Delfi Internet" derėsis dėl tarifų sumažinimo.

"Žadame derėtis. Mes turime likti konkurencingi. Manome, kad išsiderėsime vienodas sąlygas", - sakė "Omnitel" viceprezidentas Šarūnas Kliokys.

Anot jo, suprantama, kad tam tikrą laiką interneto paslaugų teikėjai vėluos įvesti mažesnius sujungimo mokesčius, bet Š.Kliokys įsitikinęs, kad "Omnitel" vartotojų nepraras: "Mes esame labiau orientuoti į verslo klientus".

"Bitės GSM" rinkodaros direktorius Paulius Kibiša pernelyg nesijaudino dėl šio telekomo žingsnio: "Vadovaujamės principu - konkuruoti ne kaina, bet kokybe, o ši problema bus dar vienų derybų su telekomu objektas".