„Google“ pristatė pirmus du kompiuterius, kuriuose bus įdiegta operacinė „Chrome OS“ sistema. Kompiuteriai, kurios pagamino „Samsung“ ir „Acer“, birželio 15 dieną startuos ne tik Jungtinėje Karalystėje, bet ir dar šešiose šalyse.

„Truputį mažiau nei prieš dvejus metus užsibrėžėme tikslą sukurti tobulesnį kompiuterį. Šiandien pristatome pirmuosius „Chromebook“ kompiuterius, kurios pagamino mūsų partneriai „Samsung“ ir „Acer“. Tai tikrai išskirtiniai nešiojamieji kompiuteriai“, - internetiniame „Google“ tinklarašyje teigia „Chrome“ atstovas Linusas Upsonas.

Naujieji nešiojamieji kompiuteriai sukurti pagal bandomojo nešiojamojo kompiuterio CR-48 modelį, kurį „Google“ išbandė kartu su vartotojais. Naujieji kompiuteriai kainuos nuo 349 JAV dolerių (837 litų). Kiek „Chromebook“ tiksliai kainuos Jungtinėje Karalystėje, dar neskelbiama. Juos bus galima įsigyti internete per „Amazon“ ir „Dixons“.

„Chrome OS“ paremtas „Chrome“ naršyklės pagrindu, kuria pasaulyje jau naudojasi per 160 mln. žmonių. Ja siekiama paskatinti vartotojus daugiau naudotis internete esančiomis programomis. „Google“ tikina, kad daugumą užduočių lengviau ir paprasčiau galima atlikti būtent tinkle.

„Chrome OS“ pasižymi didele sparta, paprastumu ir saugumu – programinės įrangos atnaujinimai į kompiuterį atkeliauja nedelsiant ir instaliuojami automatiškai. Nuotraukas ir muzika galima tiesiogiai perkelti į internetą, o tuomet pasiekti informaciją įvairiais būdais.

Vienas „Google“ įkūrėjų Sergejus Brinas naująjį nešiojamąjį kompiuterį apibūdina kaip „revoliuciją kompiuterių rinkoje“, tačiau pažymi, kad iš esmės „Windows“ tikrai nėra bloga operacinė sistema.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją