Problemų kyla, kai vartotojai nesąmoningai spusteli nuorodą, leidžiančią parsiųsti programinę įrangą. Vėliau su jos pagalba įsilaužėliai gali naudotis asmeniniame kompiuteryje saugomais duomenimis ir rinkmenomis.

Pavojų padidina tai, kad minėtos nuorodos gali būti panašios į tikrus interneto adresus, o programinė įranga yra įdiegiama be jokio perspėjimo.

CERT įspėjimą apie problemą išplatino penktadienį vakare. "Šiai spragai jau sukurtas viešai prieinamas kenkėjiškas (programinis) kodas, - sakoma pranešime. - CERT užfiksavo kelis būdingus požymius, rodančius, jog trūkumu aktyviai piktnaudžiaujama".

"Microsoft" operacinę sistemą "Windows" naudoja maždaug 90 proc. pasaulio kompiuterių. Bendrovė viliasi, kad problemą išspręs iki tol, kol, kaip ir kiekvieną mėnesį, išplatins antivirusinius atnaujinimus.

Šiais metais "Microsoft" paskelbė jau 17 įspėjimų dėl saugumo. Pernai buvo paskelbtas 51 įspėjimas, iš kurių 20 buvo susiję su aukščiausios kategorijos grėsme.

"Internet Explorer" trūkumą šalinanti "Microsoft" rekomenduoja interneto vartotojams vadovautis "saugaus naršymo" principais.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją