Stambiausia mobiliųjų telefonų gamintoja pasaulyje planuoja pristatyti gaminius savo būstinėse Helsinkyje ir Azijoje. Čia ji turėtų parodyti vieną arba du uždaromus telefonus, muzikos grotuvą be telefoninės klaviatūros, lengvą modelį verslo vartotojams ir nedidelį mobilųjį telefoną trečiosios kartos bevieliams tinklams, naujienų agentūrai "Reuters" pranešė mobiliųjų telefonų sektoriaus šaltiniai.

Tačiau vienas šaltinis, matęs naujuosius telefonus, mano, kad nė vienas jų "neįkaitins" pramonės.

"Mobiliojo ryšio operatorės nori sulaukti iš "Nokia" ko nors, kas tikrai jas įkaitintų. Tai nėra tai, ko reikia", - teigė jis. Vienas uždaromas telefonas turi ekraną, kuris sukinėjasi, tačiau tokį elementą jau naudojo Pietų Korėjos bendrovės "Samsung Electronics" ir "LG Electronics".

Jei "Nokia" nori užkamšyti savo gaminių asortimento skyles, nauji modeliai yra būtini. Konkurentai greičiau pristatė telefonus su didelės skiriamosios gebos ekranais, fotoaparatais ir kitais priedais, kurie padėjo jiems okupuoti "Nokia" teritoriją.

Pirmąjį 2004 metų ketvirtį "Nokia" rinkos dalis sumažėjo iki 28,9 proc. nuo 34,6 proc. atitinkamu laikotarpiu prieš metus, rodo tyrimų grupės "Gartner" duomenys.

Kompanija prisipažino, kad ji nuvertino paklausą kriauklės formos modeliams, kuriuos labai pamėgo vartotojai. Bendrovės teigimu, jos gaminių atnaujinimas užtruks iki ketvirtojo ketvirčio.

Prieš metus "Nokia" sulankstomus modelius laikė nesvarbiais. Tada jis sakė, kad tokie telefonai tampa plataus vartojimo prekėmis, ir ji neketina gaminti "dar vienos sidabrinės kriauklės". Nuo to laiko ji pristatė vieną brangų uždaromą telefoną su egzotišku įdėklu.

"Schwab Soundview Capital Markets" analitikas Mattas Hoffmannas (Matas Hofmanas) pareiškė, kad jis praėjusią savaitę kalbėjosi su "Nokia" vadovais Kinijoje, kurie jam pasakė, kad kitą savaitę bendrovė pristatys keletą madingų kriauklės tipo mobiliųjų telefonų.

"Tačiau mūsų manymu, "Nokia" neturi stebuklingo gaminio, kuris padės jai iki 2004 metų ketvirtojo ketvirčio", - teigė jis.

"Nokia" atstovas Helsinkyje atsisakė komentuoti telefonų pristatymą. Tačiau pakvietime į "Nokia" renginį Azijoje bendrovė teigė, kad naujausius savo telefonus, įskaitant vieną veikiantį trečiosios kartos tinkluose, ji pirmiausia pristatys Singapūre.

Neaišku, ar telefonas, sukurtas spartaus mobiliojo ryšio tinklui, turės vaizdo skambučių galimybę. Šio požymio neturi dabartiniai "Nokia" trečiosios kartos modeliai, tačiau jį siūlo konkurentės.

Taip pat laukiama, kad "Nokia" trečią kartą bandys pasirodyti su grojančiu telefonu. Tačiau šį kartą modelis neturės tradicinės telefono klaviatūros ir pirmą kartą juo bus galima klausytis įvairių formatų garso įrašų, kuriuos galima parsisiųsti iš kompiuterių ar interneto.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją