Šioje srityje veikiančių trijų didžiausių šalies bendrovių Eltai pateikta informacija rodo, kad per kelis mėnesius į kitą mobiliojo ryšio tinklą su senu numeriu perėjo mažiau nei 1 proc. vartotojų.

Bendrovės "Bitė GSM" atstovė spaudai Auksė Armonaitė informavo, kad į "Bitės" tinklą numerį iš kitų operatorių tinklų perkėlė beveik 4,2 tūkst. abonentų, o pas konkurentus išėjo apie 1,3 tūkstančio.

Didžiausios Lietuvos mobiliojo ryšio bendrovės "Omnitel" atstovė spaudai Vanda Nekrašienė nurodė, kad nuo kovo pabaigos, kai pradėta teikti numerio perkėlimo paslauga, daugiau kaip 4 tūkst. abonentų išėjo į kitus tinklus, o atėjo - daugiau kaip tūkstantis.

"Standartinis klientų judėjimas buvo, yra ir bus. Palyginimui galiu paminėti, kad kasdien prijungiame apie vieną tūkstantį naujų abonentų. Kaip ir tikėjomės, numerio perkėlimo paslauga pasinaudojo labai mažai žmonių", - komentavo V. Nekrašienė.

Tai patvirtino ir bendrovės "Tele2" komercijos direktorius Pranas Kuisys: "Labai mažai klientų kol kas pereina į kitų operatorių tinklus ar iš jų ateina išlaikydami seną numerį. Mūsų bendrovėje tokių - keli šimtai".

"Viena iš priežasčių, kodėl nėra tokio abonentų judėjimo, - mobiliojo ryšio vartotojai įpratę naudotis trumpųjų tekstinių žinučių (SMS) paslauga, o atėjęs iš kito operatoriaus tinklo ir išsaugojęs turėtą numerį, juo SMS nebegali gauti", - sakė P. Kuisys. Be to, jo nuomone, žmonėms trūksta informacijos, kad pasirinkti kitą mobiliojo ryšio bendrovę yra paprasta ir nieko nekainuoja.

"Bitė GSM" pirmoji Lietuvos rinkoje ir iškart nuo numerio perkėlimo paslaugos teikimo pradžios sudarė sąlygas iš kitų šalies mobiliojo ryšio tinklų atėjusiems klientams senaisiais numeriais ne tik priimti skambučius, bet ir gauti SMS žinutes "Bitės" tinkle. Netrukus tokią galimybę suteikė ir "Omnitel".

Pagal Telekomunikacijų įstatymo nuostatas nuo šių metų pradžios mobiliojo ryšio abonentams turi būti užtikrinta galimybė pereinant į kitą tinklą išsaugoti turėtą telefono numerį. Šio reikalavimo įgyvendinimas vyksta dviem etapais.

Iš pradžių numeris bus perkeliamas, peradresuojant skambučius į naują numerį, suteiktą abonentui jo pasirinktame naujajame tinkle. Nuo 2005-ųjų bus naudojama sukurta nepriklausoma nuo ryšio bendrovių ir Ryšių reguliavimo tarnybos telefono numerius keičiančių abonentų duomenų bazė, kurios tvarkytojas teiks senųjų ir naujųjų numerių peradresavimo paslaugas.

Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, kovo pabaigoje Lietuvoje buvo 2,501 mln. mobiliojo ryšio klientų. Pirmojo šių metų ketvirčio pabaigoje "Omnitel" turėjo 1,101 mln. abonentų (44,02 proc. rinkos), "Tele2" - 765,2 tūkst. (30,59 proc.) rinkos, o "Bitė GSM" - 616,1 tūkst. (24,63 proc.). Keturi mobiliojo ryšio paslaugų teikėjai, kurie naudojasi "Bitės GSM" tinklu, turėjo 18,7 tūkst. klientų, arba 0,75 proc. rinkos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją