"Pasitarėme su teisininkais ir nusprendėme veiklos nestabdyti, nes visus reikalavimus, reikalingus gauti licencijai, atitinkame, ir tiesiog nespėjo suveikti biurokratinis mechanizmas, kad mes galėtume gauti reikalingus dokumentus", – portalui sakė Kostas Noreika, „EVP International“ direktorius.

Primename, kad ketvirtadienį bendrovė išplatino pranešimą, kad elektroninių atsiskaitymų sistema mokėjimai.lt nuo gegužės 1 d. stabdo makro mokėjimų – mokėjimų per el. bankininkystės sistemas - paslaugos teikimą. Anot paslaugos teikėjo, tai daroma neturint mokėjimo įstaigos licencijos, kaip to reikalauja Mokėjimo įstaigų įstatymas.

Mokėjimai.lt reikiamus dokumentus minėtajai institucijai pateikė 2011 m. kovo 18 d, tačiau dar nesulaukė sprendimo.

„Paslauga bus atnaujinta iškart, sulaukus Lietuvos banko patvirtinimo. Tikimės, jog tai įvyks artimiausiu metu”, teigiama mokėjimai.lt pranešime.

Interneto pardavėjai perspėjami, kad mokėjimai.lt negalės priimti įmokų į savo banko sąskaitas, todėl pateikia laikiną alternatyvą - mokėjimo instrukcijas, kurių pagalba lėšas klientai perves tiesiogiai į pardavėjų banko sąskaitą paprastu pavedimu.

Iki gegužės 1 d. surinktas įmokos bus išmokamos pagal galiojančius susitarimus.

Mikro mokėjimų paslauga (sms mokėjimai) išlieka nepakitusi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją