Komisijos teigimu, tai didžiausia jos paskirta bauda per 18 tarnybos veiklos metų. Šią galimybę jai suteikė 2006 m. reforma, kuri padidino baudas pakartotiniams pažeidėjams. Maksimali bauda – 10 procentų nuo kompanijos aktyvų – buvo pritaikyta dėl to, kad „Telcel“ nebe pirmą kartą naudojosi savo dominuojančia pozicija rinkoje. Kompanijai buvo suteikta 30 dienų parodyti, kaip ji ketina pakeisti savo ligšiolines praktikas, ir 30 dienų pateikti apeliacijai.

Pasak komisijos, „Telcel“ dalyvauja monopolinėse veiklose „naudodamasi savo dominuojančia galia rinkoje siekdamas neteisėtai silpninti savo konkurentus ir taip paveikti konkurencijos procesą fiksuotos telefonijos ir mobilaus ryšio rinkose tokiu būdu kenkdama vartotojui“.

Žurnalo „Fortune“ turtingiausiu pasaulio žmogumi paskelbtas 71 metų amžiaus C. Slimas – jo turtas vertinamas 74 mlrd. dolerių (177 mlrd. Lt) – taip pat kontroliuoja Meksikos pagrindinę fiksuoto telefono ryšio bendrovę „Telmex“. Jis yra įsteigęs holdingus komunikacijos, mažmeninės prekybos, gamybos, naftos ir statybų sektoriuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją