Daugiausiai SMS siuntė "Omnitel" klientai - 365,3 mln., "Tele2" - 329,97 mln., o "Bitės" - 300,53 mln. žinučių, skelbiama RRT parengtoje ataskaitoje.

Pati "Omnitel", pristatydama veiklos rezultatus, skelbė, kad 2003-iaisiais bendrovės klientai išsiuntė 500 mln. SMS. Pasak "Omnitel" atstovės spaudai Vandos Nekrašienės, RRT paskelbti duomenys yra tik iš mobiliojo telefono į mobilųjį siųstų SMS skaičius, neįtraukiant įvairių pramoginių bei aplikacijų siunčiamų žinučių.

V. Nekrašienė prognozavo, kad siunčiamų SMS kiekis šiemet augs, tačiau ne taip sparčiai, kaip ankstesniais metais, kai SMS srautai didėdavo po kelis kartus.

2003 metų antrąjį pusmetį pagal siųstų SMS kiekį lyderio pozicijos atiteko "Bitei", o antroje vietoje buvo "Tele2".

"Bitės" klientų siųstų SMS skaičius 2003-iųjų antrąjį pusmetį, palyginti su pirmuoju, išaugo 93,9 proc. iki 198,28 mln., "Tele2" - 43,5 proc. iki 194,46 mln., o "Omnitel" - 1,3 proc. iki 183,83 mln. žinučių.

Antrąją vietą pagal klientų SMS srautus pernai užėmusi "Tele2" neslepia ambicijų tapti šios rinkos lydere. "Išsiunčiamų SMS skaičius vienam klientui sparčiai augs ir yra tik laiko klausimas, kada mes užimsime pirmąją vietą", - sakė "Tele2" komercijos direktorius Pranas Kuisys.

Pasak jo, SMS paslauga yra orientuota į privačius vartotojus, o bendrovė yra šios rinkos lyderė, gyventojus taip pat traukia, kad "Tele2" žinučių kaina yra mažesnė nei konkurentų.

"Lietuvoje SMS rinkai vietos augti yra daug, tačiau viskas priklausys ne tik nuo operatorių konkurencijos, bet ir nuo SMS turinio paslaugų skaičiaus", - prognozavo P. Kuisys.

Anot jo, Lietuvoje yra tik 3-4 SMS turinio paslaugų teikėjai, tuo tarpu Norvegijoje - apie 1000. Todėl įvairias SMS pagrįstas pramogas ar paslaugas kuriančių bendrovių Lietuvoje gali daugėti.

RRT duomenimis, šių metų pradžioje "Omnitel" turėjo 1,053 mln., "Tele2" - 591,9 tūkst., o "Bitė" - 507,3 tūkst. klientų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją