Pasakoje veiksmas kinta priklausomai nuo skaitytojo buvimo vietos, laiko ar oro. Elektroniniame leidinyje taip pat įdiegt keli atmintį lavinantys ir mokomieji žaidimai.

„Pelytė Smailytė ir gelbėtojai“ kainuoja 6,99 eurų (apie 24 Lt), ją „App Store“ parduotuvėje galima įsigyti ir su lietuviškomis kredito kortelėmis. Versija „Android“ platformai kol kas nėra ruošiama, viena iš tai lemiančių priežasčių – Lietuvoje dar neveikiantys atsiskaitymai šios operacinės sistemos programėlių parduotuvėje.

Vieno knygos autorių bei ją išleidusios bendrovės „Realverus“ vadovo Donato Malinausko teigimu, pirmasis lietuviškas elektroninis leidinys vaikams yra tarsi eksperimentas ir kartu ilgalaikė strategija, kadangi leidykla jau ruošia ir antrąją interaktyvią pasaką.

„Lietuva dar nėra brandi rinka, joje nėra daug tokiam turiniui skaityti skirtų prietaisų. Tačiau manau, kad būtent turinys padėtų žmonėms apsispręsti pirkti tokius prietaisus. Patys turime vaikų bei „iPad“ kompiuterį. Angliškus leidinius skaitydami mūsų vaikai klausia, kada atsiras lietuviškų knygelių. Tai ir buvo viena paskatų sukurti šiuolaikišką knygą, kad Lietuvos vaikai liktų nenuskriausti ir kad galėtų susipažinti bei skaityti modernų turinį. Be to, interaktyvių vaikiškų knygelių nėra daug ir visame pasaulyje“, - DELFI komentuoja D. Malinauskas.

Jis taip pat džiaugėsi, kad Lietuvoje galima kurti bei parduoti visam pasauliui skirtus produktus. „Pelytė Smailytė ir gelbėtojai“ netrukus pasirodys ir anglų kalba, taip pat dviem kalbomis planuojama leisti ir naują, jau kuriamą elektroninę knygą.

Elektroninį šios knygos sprendimą „Realverus“ padėjo sukurti bendrovė „Gaumina“. Jos atstovų teigimu, projektas truko mažiausiai 320 darbo valandų, knygelė turėtų sudominti ir užsienio lietuvius, o daugiau komercinių lūkesčių būtų galima sieti su angliška jos versija.

„Pasakoje šalia gražių paveikslėlių ir įdomios istorijos yra geografinis (GPS), metų bei dienos laiko interaktyvumas, papildomas žaidimas, animacija ir giroskopiniai efektai. Šia prasme tai ne prastesnis sprendimas negu geriausi pasaulio mobilūs pasakų produktai „Alisa stebuklų šalyje“ arba „Žaislų istorija“, – komentuoja „Gauminos“ direktorius Darius Bagdžiūnas.

Ši knygelė vaikams prieš mėnesį laimėjo antrą vietą ryšio bendrovės „Omnitel“ organizuotose programėlių dirbtuvėse. Pirmosios vietos laimėtojai – kito elektroninio leidinio „Ozo knyga“ autoriai – taip pat planuoja savo kūrinį platinti „Apple“ parduotuvėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)