Numatoma pristatyti "Google" elektroninio pašto paslauga "Gmail" bus nemokama ir finansuojama iš reklamos pajamų. Tačiau paslaugos bandymuose dalyvaujantys vartotojai turi galimybę pasikviesti draugų. Tai sukūrė šešėlinę rinką, nes viso pasaulio gyventojai skuba užsitikrinti geidžiamiausius elektroninio pašto adresus.

Dabar interneto aukcionų svetainėje "eBay" pateikiami beveik 300 su "Gmail" susijusių pasiūlymų. Jais kviečiama prisijungti prie "Gmail" paslaugos arba įsigyti jau užregistruotus adresus. Kai kurie pasiūlymai sulaukia maždaug 100 JAV dolerių vertės paraiškų. Tuo tarpu už vieno Kvebeko pardavėjo pasiūlytą adresą "f.smith@gmail.com" kol kas tepasiūlyta tik 1,29 dolerio.

Viename interneto svetainėje "Gmail Swap" ("http://gmailswap.revhost.net/"), kuri nėra susijusi su "Google", už kvietimą prisijungti prie "Gmail" siūlomas 200 JAV dolerių vertės leidimas pasijodinėti asilu Didžiajame kanjone. Kitas asmuo už kvietimą siūlo autentišką trojiečio kostiumą, esą naudotą Holivudo epe "Troja", kuriame vaidino Brad'as Pitt'as (Bredas Pitas).

Vienas Prancūzijos gyventojas "Craigslist" interneto bendruomenės nariams už "Gmail" paskyrą žada "gražias atvirutes iš Paryžiaus su pasirinktina žinute jūsų mylimam ar jums patinkančiam asmeniui". Kitas "Craigslist" vartotojas yra pasiryžęs daug melstis už asmenį, atiduosiantį pakvietimą prisijungti prie "Gmail", nors ir teigia negalintis maldomis atitaisyti vyrų nuplikimo.

"Gmail" paslauga, kuri yra bandoma nuo balandžio mėnesio, siūlo didesnę talpą nei konkurentės "Yahoo Inc." ir "Microsoft Corp." priklausanti "Hotmail". Tačiau "Google" ketinimai finansuoti naujovę pajamomis iš reklamos supykdė kai kuriuos privatumo aktyvistus.

Pirmieji elektroninio pašto paslaugų vartotojai dažniausiai užsitikrina įprasčiausius ar unikaliausius adresus. Tačiau kadangi "Gmail" paslauga tebėra bandoma, "Google" gali paprašyti vartotojų dar kartą užsiregistruoti pristačius oficialią paslaugą. Šio scenarijaus "Google" nekomentavo.

Aktyvi "Gmail" paskyrų paieška jau pašiepiama svetainėje "TheSpoof.com". Vieno svetainės pasakojimo pavadinimas skelbia "Moteris už "Gmail" paskyrą siūlo pirmagimį vaiką".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją