Naujasis spausdintuvas „NP-1“ sveria vos ketvirtį kilogramo (250 g. be baterijos), o vaizdai iš mobiliojo telefono į spausdintuvą persiunčiami infroraudonaisiais spinduliais. „NP-1“ skaitmenines nuotraukas atspausdina be papildomos įrangos bei cheminių priemonių. Šiems spausdintuvams pritaikytas fotopopierius, padengtas specialia danga.

Naujos kartos spausdintuvas išsiskiria spausdinimo greičiu: persiuntus ir apdorojus vaizdo duomenis, nuotrauka atspausdinama per 24 sekundes. Be to, spausdintuvą itin paprasta ir valdyti: norint nuotrauką atsispausdinti dar vienu egzemplioriumi, užtenka paspausti „pakartojimo“ mygtuką.

Spausdintuvas veikia su ličio baterija, kurią pakrovus galima atspausdinti apie 100 nuotraukų. „NP-1“ spausdinimo raiška - 10 taškų viename kvadratiniame milimetre arba 254 dpi.

Pastaraisiais metais telefonai su integruotomis fotokameromis tampa vis populiaresni - jau 2003 metų pirmąjį pusmetį šių telefonų pardavimai pralenkė skaitmeninių fotoaparatų pardavimus. Populiarėjant tokiems telefonams, vartotojai susidūrė su problema, kaip patogiai ir greitai atspausdinti užfiksuotus kadrus.

Vienas iš didžiausių pasaulyje vaizdo ir garso atkūrimo įrangos gamintojų „Fuji Photo Film“ turi 7 tyrimų ir technologijų vystymo centrus visame pasaulyje. Vienas iš žymiausių kompanijos pasiekimų – 1988 m. ji išrado pirmąjį skaitmeninį fotoaparatą su keičiama atminties kortele.

„Fuji Photo Film“ patenka į daugiausia patentų per paskutinį dešimtmetį JAV užregistravusių kompanijų penketuką. Japonijoje įsikūrusios korporacijos atstovybės veikia 61 šalyje, daugiau kaip 230 įmonių suteiktos „Fuji Photo Film“ produktų platintojų teisės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją