„Vienose valstybėse mažmeninės prekybos telefonais rinka yra atvira. Tačiau Baltijos šalyse daugiau kaip 90 proc. telefonų yra parduodama per operatorius. Tad gamintojų ir operatorių santykiai turi būti geri. LG svarbu augti bei bendrauti su operatoriais pristatant naujus produktus. Sunku vertinti tokios padėties „gerumą“ ar „blogumą“. Mano nuomone, galbūt operatorių rinkoje vartotojai gali turėti tam tikrų apribojimų rinkdamiesi telefonus, tačiau dėl didelės konkurencijos tarp ryšio bendrovių klientas gali ir išlošti“, - kalba Hongas Ju Jeonas.

Jo teigimu, Baltijos regione visi telefonų gamintojai yra „labai priklausomi“ nuo operatorių, tačiau pokyčių LG nežada. „Seksime rinkos dinamiką, tačiau šiuo metu kaip pardavėjai mes nenorime keisti rinkos struktūros“, - teigia pašnekovas.

Jis taip pat pripažino, kad LG, palyginus su konkurentais, kiek vėliau įžengė į išmaniųjų telefonų rinką, kuri mūsų regione auga itin sparčiai. Šiuo metu Baltijos šalyse televizoriai sudaro apie 60 proc. o telefonai - apie 20 proc. visų bendrovės pardavimų, ir nors „LG Electronics Latvia“ prezidentas prognozuoja abiejų šių segmentų augimą, jo teigimu, ilgainiui telefonų pardavimai turėtų susilyginti su televizorių pardavimais.

Jau skelbta, kad ryšio bendrovės „Bitė Lietuva“ generalinio direktoriaus pavaduotojas klientams Christopheris Robbinsas taip pat pripažįsta didelę operatorių ir telefonų gamintojų santykių svarbą, tačiau pigiau nei rinkoje su sutartimis parduodamus telefonus jis yra pavadinęs „operatorių heroinu“.

„Jei būtų mano valia, subsidijuojamų telefonų nebeliktų. (...) Norėčiau, kad visi operatoriai nebesiūlytų subsidijuojamų telefonų, tačiau neįmanoma tikėtis, kad tai padarys visi. Operatoriai per daug nuo to priklausomi“, - DELFI yra sakęs Ch. Robbinsas.

Apie 90 proc. Lietuvoje siekiančius pardavimus per operatorius DELFI neoficialiai yra minėję ir kai kurių kitų telefonų gamintojų atstovai.

Planšetiniams kompiuteriams reikia laiko

Antrą šių metų pusę LG Baltijos regionui pristatys ir savo pirmąjį planšetinį kompiuterį - „Optimus Pad“ su „Android Honeycomb“ operacine sistema.

Hongas Ju Jeonas teigia, kad šio prietaiso platinimo mūsų regione būdas dar nėra suderintas. Visgi, pašnekovo nuomone, planšetiniams kompiuteriams Baltijos regione dar reikia „duoti laiko“, o jų sėkmę prognozuoti kol kas yra sunku.

Jau skelbta, kad, pavyzdžiui, rinkos tyrimų bendrovės „Gartner“ duomenimis, pasaulyje planšetinių kompiuterių rinka šiemet gali augti dvigubai. Tačiau kai kurios šiuos prietaisus platinančios bendrovės, DELFI žiniomis, įspūdingu planšetinių kompiuterių rinkos augimu kol kas negali pasigirti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją